Nedjelja, 31 svibnja, 2020

VAKULA OBJAVIO PROGNOZU ZA VIKEND: Blago onima koji ne moraju raditi, već u ponedjeljak stiže vrlo loša promjena

Vikend će biti sunčan i još topliji, no od ponedjeljka ponovno sve više oblaka uz povećanje vjerojatnosti za kišu. Bit će i svježije

Meteorolog HRT-a Zoran Vakula najavio je stabilan, sunčan i topao vikend, no navodi, neće se ostvariti želje nekih za ublažavanje suše.

Čeka nas vikend idealan za provesti ga na otvorenom, jedino bi alergičari mogli imati problema zbog visoke koncentracije peludi drveća, osobito breze u unutrašnjosti te čempresa i borova na Jadranu, gdjegod i vrba, jasena i topole.

Ujutro bi i dalje moglo biti mraza, koji je ipak sve rjeđi i slabiji.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, u zapadnijim krajevima s povremeno umjerenom naoblakom. Uz slab do umjeren sjevernjak i sjeveroistočnjak jutarnja će temperatura biti od -2 do 1 °C, a poslijepodnevna oko 16 °C.

Ujutro svježe, poslijepodne proljetne temperature

U središnjoj Hrvatskoj bit će slabije izražena jutarnja svježina, no poslijepodne će biti relativno toplo.

Najvjetrovitije će i dalje biti na sjevernom Jadranu, uz i dalje često jaku buru, osobito podno Velebita u noći i ujutro s olujnim udarima. Na moru će biti vedro, a prema unutrašnjosti oblačnije, posebice u noći i prijepodne, kada ponegdje u gorju može pasti malo kiše. Temperatura zraka ujutro od -1 do 2 °C, uz more oko 8 °C, a poslijepodne 17 ili 18 °C, u gorju oko 13 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije još toplije, mjestimice i 20 °C.

Početkom sljedećeg tjedna pogoršanje

Vikend će biti sunčan i još topliji, no od ponedjeljka ponovno sve više oblaka uz povećanje vjerojatnosti za kišu. Bit će i svježije.

I na Jadranu do ponedjeljka vedro ili samo malo oblačno, te iznadprosječno toplo, uz noćnu i jutarnju buru, uglavnom podno Velebita i jaku, zatim većinom umjeren maestral. Prema sredini novog tjedna oblačnije, vjerojatno uz jačanje juga i mjestimičnu kišu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Reporter progovorio o odlasku s Nove TV: ‘Postoji jedna velika istina’
>>> LEGIONAR KOJI JE STVORIO HRVATSKE KOMANDOSE: ‘Zulu’ opisao svoj ratni put. Priča je BRUTALNA.
>>> Ponovno o ‘Za dom spremni’ i NDH: Kakvu sliku o Hrvatskoj stvara pučka pravobraniteljica Lora Vidović?
>>> POPIS KOJI ĆE ŠOKIRATI HRVATSKU: Bojnik objavio popis tajnih svjedoka Haškog suda
Komentari

Komentari