Ponedjeljak, 27 siječnja, 2020

VAKULA OBJAVIO: Još uvijek neslužbeni podaci dokazuju da je Zagreb jučer doživio fenomen koji se ne pamti. Evo što stiže danas

Danas će biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Oborina će biti češća na istoku te osobito jugu gdje će još u prvom dijelu dana biti izraženijih pljuskova s grmljavinom

Meteorolog Zoran Vakula najavio je da će i danas ličiti proljeću u veljači, no uz ipak nešto malo nižu temperaturu od subotnje, kada su čak i jutarnje vrijednosti niže od 5 °C bile rijetko, većinom u gorju, a poslijepodnevne su bile uglavnom između 13 i 18 °C. I dalje će biti obilnih oborina.

Snažne oborine

Probleme je stvaralo jako i olujno jugo.. Tijekom nedjelje će se stanje poboljšavati i “normalizirati”, najprije na sjevernom Jadranu, a najkasnije – vjerojatno tek poslijepodne – na jugu, gdje će tijekom nedjelje vjerojatno biti najkišovitije, u mnogim mjestima u kratkom vremenu i uz više od 40 litara po četvornome metru, pri čemu su lokalno moguće i znatnije količine.

Poplave prijete jugu Slovenije, najbližem Gorskom kotaru i karlovačkom području, gdje su u mjestu Kupa na rijeci Kupi već u subotu bile izvanredne mjere obrane od poplava, a porast vodostaja mjerio se i na nekim drugim postajama.

I dalje visoka temperatura

Danas će biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Oborina će biti češća na istoku te osobito jugu gdje će još u prvom dijelu dana biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni, navečer i u noći sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će jugo slabjeti i prolazno okrenuti na jugozapadnjak i južni vjetar, a prema kraju dana na buru. U prvom dijelu dana na južnom Jadranu jugo će još biti jako i olujno. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 °C, ponegdje u gorju malo niža, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Komentari

Komentari