Nedjelja, 12 srpnja, 2020

(UŽIVO) Tomislav Josić: ‘Ako tako možemo osuditi Hrvate, zašto ne možemo one koji su napadali, silovali i izdavali naredbe?’

U tijeku je veliki prosvjed u Vukovaru zbog nezadovoljstva radom DORH-a i utjecaja politike na Državno odvjetništvo.

Među govornicima je bio i Tomislav Josić. U Vukovaru su mu ubijeni otac, ujak, tetak i bratić. Pozdravio je sve okupljene, ali i generale “kojima nije bilo dopušteno da dođu pa i svima iz HVIDR-e koji su došli iz cijele zemlje”.

“Pitaju zašto ovo radimo? Pa zato što 27 godina nismo imali gradonačelnika koji ima snage da radi sve što on radi”, rekao je Josić.

Rekao je kako se u zadnja tri tjedna govori o svemu, samo ne o biti prosvjeda, a to je pitanje zašto institucije nisu dovoljno napravile. Ovaj skup mogao je biti održan u svakom gradu i selu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, poručio je.

“Svi koji ste došli, sve to znate. Oni koji mogu promijeniti stvari, niti su došli niti ih ovaj skup zanima. Žalosno po njih”, dodao je Josić, na što su okupljeni počeli vikati ‘izdaja’. Rekao je da su skup trebali napraviti puno prije.

Tužan je što s njima nije čovjek koji je ustrojio obranu grada, aludiravši na Tomislava Merčepa.

“U njegovom slučaju pravosuđe je bilo promptno i bez ikakvih dokaza, po zapovjednoj dužnosti, osuđen je na zatvor. Ako tako možemo osuditi Hrvate, zašto ne možemo one koji su napadali, silovali i izdavali naredbe?”.

Uživo iz Vukovara

Objavljuje Priznajem.hrSubota, 13. listopada 2018.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> (FOTO) POGLEDAJTE SLIKE: Iz prepunog Vukovara poslana snažna poruka, mediji ponovno umanjuju broj

>>> CULEJ: Otkrio sam tko je ubio Doktora Šretera a Pupovac je sve znao

>>> Plenković prijeti? Ne isključuje mogućnost sankcija za članove koji su bili na prosvjed u Vukovar

Komentari

Komentari