Subota, prosinac 7, 2019

(UŽIVO) London: Jedan poginuo, deset ozljeđenih, ispred džamije

Jednaje  je osoba poginula, a deset ozlijeđeno u ponedjeljak iza ponoći u sjevernom Londonu, a jedna je uhićena nakon što se kombijem zaletjela među osobe koje su izašle iz džamije u Finsbury Parku, izvijestila je londonska policija.

Policija je priopćila kako su primili dojavu 20 minuta iza ponoći, i to zbog sudara na Seven Sisters Roadu, koja prolazi kroz područje Finsbury Parka.

U međuvremenu je Muslimansko vijeće Velike Britanije izvijestilo kao su napadnuti vjernici koji su izašli iz lokalne džamije. Napad se dogodio u vrijeme muslimanskog svetog mjeseca Ramazana, kada se molitve održavaju tijekom noći.
Povrđeno je da je jedna osoba smrtno stradala.
Svjedoci događaja navode kako su čuli povike i vrisak te da je zavladao kaos. “Bio je to bijeli kombi koji je stao pred Finsbury Park džamijom i izgledalo je kao da je pogodio ljude koji su izašli nakon završetka molitve. Nisam vidio samog napadača, iako je izgledao kao da je uhićen, ali vidio sam kombi”, izjavio je jedan od svjedoka događaja.
Incident pred džamijom uslijedio je nakon niza napada u Velikoj Britaniji posljednjih mjeseci za koje su optuženi islamistički militanti.
UŽIVO

Hina/Snimka zaslona
Komentari

Komentari