Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

UŽIVAJTE U SUNCU, STIŽE NOVA PROMJENA VREMENA: U Europi će pasti prvi obilniji snijeg, bit će ga i do pola metra

Nakon donekle sunčanog ponedjeljka, opet stižu oborine

Prilično visoke temperature potkraj rujna neće se baš nastaviti u listopadu. Još će današnji dan početi pretežno sunčano, ujutro na kopnu uz mjestimičnu maglu. Poslijepodne sa zapada možemo očekivati postupni porast naoblake, potom mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju.

Navečer i u noći na utorak oborina će se proširiti na većinu zemlje, a uglavnom suho će se zadržati u Slavoniji.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu između 11 i 16. Najviša dnevna od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 25 °C, piše DHMZ.

Vjetar prijepodne će biti uglavnom slab, na Jadranu u noći i ujutro bura i sjeverozapadnjak, zatim jugo u jačanju. Zbog vjetra i grmljavinskih pluskova izdan je i žuti meteoalarm za priobalje, a za more i narančasti. No i ostatak tjedna neće biti baš sunčan.

U Zagrebu će prijepodne biti pretežno sunčano. Popodne stiže porast naoblake, a osobito navečer može pasti i malo kiše. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 5, a najviša dnevna između 16 i 19 °C.

Mračni utorak

Osim nižih temperatura, u utorak nas očekuju mjestimična kiša, grmljavinski pljuskovi, a na Jadranu su mogući i olujni udari. U srijedu je kiša moguća još na krajnjem jugu, prenosi danas.hr

Temperature od 8 do 16 stupnjeva Celzija u unutrašnjosti te 16 i 21 na obali.

Stiže i prvi snijeg

Hladna fronta koja je došla sa sjevera već je zahvatila Alpe pa možemo očekivati i prvi obilniji snijeg ove sezone. Na sjevernom dijelu u ponedjeljak i utorak očekuje se i do pola metra snijega, a Sewere weather ističe kako će i u Sloveniji padati snijeg, ali ipak samo iznad 2000 metara nadmorske visine.

Od srijede nas u Hrvatskoj očekuje nešto stabilnije vrijeme i koji stupanj više, no već u petak kreće nova pošiljka naoblake, grmljavine i kiše.

Komentari

Komentari