UŽAS U ISTOČNOM MOSTARU: Otac narkoman pokopao jednomjesečnu bebu u tuđem grobu, pa s majkom tražio beneficije za dijete

Podijeli

Po zamolnici zagrebačkog Interpola započela je opsežna istraga u Mostaru kako bi se razotkrila sudbina djeteta u čiji je nestanak posumnjao Centar za socijalni rad Split, a nakon što je djetetova majka, Splićanka Ž. S. zatražila beneficije na temelju rođenja.

Kako dijete nije donijela, to je osnovano probudilo sumnje kod socijalnih radnika. Na koncu su rezultati istrage imali najgori mogući ishod jer je otkriveno da su roditelji jednomjesečno djetešce sahranili u tuđem grobu, pa lagali da beba nije niti bila rođena.

Portal Dnevni Avaz prati cijeli slučaj koji je duboko potresao susjednu državu, a danas su objavili detalje o mučnoj istrazi koja je započela po zamolnici Interpola Zagreb.

Šef Odsjeka za suradnju s Interpolom i Europolom, Eneid Hasanović koji je bio vodeći istražitelj u ovom slučaju otkrio je za Dnevni Avaz kako je pronađeno tijelo bebe koju je otac nakon smrti sahranio na usamljenom dijelu groblja u Mostaru.

Priča je krenula rođenjem bebe u Mostaru 13. veljače 2019. godine. Splićanka Ž. S., poznata policiji od ranije, na svijet je donijela zdravo muško dijete. Nakon mjesec dana otišla je u Hrvatsku da bi ostvarila porodiljsku naknadu, a dijete je ostavila ocu E. K. da se brine o njemu.

– Interpol nas je obavijestio da Centar za socijalni rad Split sumnja na nestanak djeteta. Majka je tražila beneficije na osnovu rođenja, a to je kod njih stvorilo sumnju, jer dijete nije donijela. Krenuli smo s provjerama… Da li to dijete uopće postoji? Jer, u jednom momentu majka je negirala trudnoću, kazao je Hasanović za Dnevni Avaz.

Grupa istražitelja je postupila po zamolnici te su se obratili kolegama iz MUP-a ZDK koji su roditelje bebe pronašli u Zenici. Tamo su zatekli roditelje s jednomjesečnom bebom ženskog spola, što ih je zbunilo.

– No, prilikom obavljanja razgovora sa supružnicima, primijetili su da u njihovoj priči nešto nije štimalo, zbog toga su ih istražitelji razdvojili. Onda se došlo do saznanja da je beba muškog spola prema njihovoj priči stradala nesretnim slučajem. Otac je čak tvrdio da je sumnjao da je to dijete njegovo te da ga je predao »biološkom« ocu što nije bilo istina. Kasnije je DNK analiza nedvosmisleno potvrdila da su oni roditelji, pojasnio je Hasanović.

Inspektori su otkrili da je otac mrtvog sinčića odnio na groblje te ga je sahranio u jednom plitkom grobu koji je bio obrastao u šipražje.

– Dijete koje je zatečeno kod njih odmah je oduzeto i brigu o njemu preuzeo je Centar za socijalni rad. Otac nas je odveo na groblje i pokazao nam grob djeteta. Zatražili smo nalog od tužiteljstva i suda za pregled mjesta, a potom i ekshumaciju, a onda i naredbu za obdukciju. Grob je bio dubok 15-20 centimetara. Malo tijelo smo pronašli u skafanderu. Ostalo je svega nekoliko koščica. Ispričao je kako se dijete ugušilo. Tijelo je držao u stanu, a ujutro je otišao na groblje da bi pronašao mjesto za ukop. Navečer je okupao dijete i u stanu mu klanjao dženazu da bi ga u jutarnjim satima sahranio. To se sve kosi sa zdravim razumom, ispričao je Dnevnom Avazu Hasanović.

On je dalje inspektorima tvrdio da je dijete hranio na bočicu te ga je stavio na spavanje, a također je tvrdio da je dijete umrlo jer se ugušilo hranom koju je povratilo.

– Točan uzrok smrti ni obdukcija nije mogla potvrditi zbog samog stanja tijela. On je poznat od ranije po drogi i sitnim kaznenim djelima, najviše krađama. Radio sam na slučajevima i dječje pornografije, nagledao se svega i svačega, a najteže je kada pronađete tijelo bebe. Izaziva mučninu u trbuhu kada razgovarate s tim ljudima i vidite njihov odnos prema tome, pojasnio je Hasanović.

Roditelji iz pakla su pritisnuti dokazima istražitelja sve priznali te su uhićeni zbog kaznenih djela smrti iz nehaja, nepružanje pomoći i povreda obiteljskih obaveza.

– Saznali smo da je majci u Hrvatskoj već troje djece oduzeto zbog nemogućnosti vođenja brige o njima. Čak se i ne zna tko su očevi od to troje djece. Tako da se radi o jednoj porodici koja treba pomoć stručnih osoba. Tu majku treba uputiti na neki tretman da bi se stručne osobe za nju pobrinule, izjavio je za Avaz Hasanović.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> ISPOVJEST NAKON KORONA CJEPIVA: ‘Kao da imam jak mamurluk, glavobolja, vrućica i svrab po cijelom tijelu…’
>>> DRAMA U BIJELOJ KUĆI: Trump povukao neočekivani potez i to preko Twittera
>>> AUSTRIJA POKREĆE RAT PROTIV TERORIZMA: POLITIČKI ISLAM ĆE BITI KAZNENO DJELO, A EVO ŠTO PLANIRAJU S DŽIHADISTIMA!
>>> Jadranka Polović: Sve ukazuje na manipulaciju izborima u SAD-u
Komentari

Najnovije