Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

UŽAS: Ako se dokaže da su Filipa dileri koje je ubio maltretirali i reketarili – bit će osuđen na 50 godina zatvora!

Nepravda je ono što je obilježilo život Filipa Zavadlava: Majka ovisnica i alkoholičarka je osuđivana jer je premlaćivala njega i braću, otac je također bio ovisnik, brat je bio dio ekipe koja ga je reketarila jer je jedini u obitelji bio “čist” i radio te imao novca, socijalne službe ga nikad nisu izdvojile iz propale narkomanske obitelji, mediji ga razapinju i radije slušaju priče njegove majke i brata koji su ga i doveli u zatvor, Plenković osuđuje bilo kakav čin razumijevanja za njega, a sad će se, po svemu sudeći, i pravosuđe okomiti na njega i egzemplarno ga osuditi strože nego ikog u povijesti moderne Hrvatske zbog ubojstva trojice splitskih dilera.

Naime, kako piše Jutarnji list, u nastavku istrage saslušat će se svjedoci koji se za sada mogu podijeliti u dvije grupe. Jedna su svjedoci očevici događaja tog poslijepodneva koji će prepričati što su čuli i vidjeli toga dana. Zbog stresne situacije već na sam dan zločina u opticaju je bio niz kontradiktornih informacija pa će tako vjerojatno biti i s izjavama svjedoka o samom događaju. Zato će se svi dobiveni iskazi morati usporediti sa zapisnicima s očevida i nađenim tragovima da se potvrdi njihova vjerodostojnost.

Druga skupina svjedoka su osobe koje imaju saznanja o zlostavljanjima koja je spominjao Filip Zavadlav (25) prije zločina, a i nakon, ali ne u svojim službenim izjavama. Upravo ta maltretiranja su bitna Županijskom državnom odvjetništvu za kvalifikaciju teškog ubojstva iz bezobzirne osvete.

Ako se potvrdi da je postojao pritisak od strane sada pokojnih na Filipa i njegovu obitelj – što je dovelo do njegove brutalne reakcije – time bi optužba za 50 godina zatvora bila zapečaćena.

Za sada je taj motiv tek na razini javnog pogovora i neslužbenih informacija jer ne postoji ni jedna formalna prijava obitelji Zavadlav o prijetnjama i iznudama. Također, nije zabilježen ni jedan događaj, prekršaj ili kazneno djelo, na njihovu štetu od strane trećih osoba.

Istraga nije pretjerano zainteresirana da istraži tko sve dila drogu u Splitu i tko stoji iza trojice dilera koje je ubio Zavadlav, ali su svi jako zainteresirani da se otkrije tko je nabavio Filipu automatsku pušku.

Komentari

Komentari