Uspkors mjerama Stožera jedan kafić i dalje radi: Policija im ne može ništa…

Podijeli

‘Kafić ne samo da radi ilegalno, bez ikakvih papira i dozvola, već radi unatoč koroni i odlukama Stožera o zabrani rada kafića’

U Međimurskoj županiji nalazi se malo mjesto Selnica čiji se mještani godinama žale na ilegalni kafić koji radi u njihovom mjestu. Kako piše Dnevnik.hr, cijeli slučaj je završio pravomoćnom sudskom presudom. Međutim, Ervin Vičević, načelnik Selnica, tvrdi da kafić i dalje radi.

“Već više od dvije godine vodimo bitku protiv ilegalnog kafića koji u mjestu vodi Marijan Krajačić. Kafić ne samo da radi ilegalno, bez ikakvih papira i dozvola, već radi unatoč koroni i odlukama Stožera o zabrani rada kafića”, ispričao je načelnik Vičević za Dnevnik.hr.

‘U ilegalni kafić zalaze policajci i lokalni moćnici’

“Brojni mještani prijavljivali su taj problem policiji, no vlasnik kafića rekao bi da se ljudi kod njega privatno okupljaju i policija tu nije mogla ništa”, rekao govori jedan mještanin koji je htio ostati anoniman. Ilegalni ugostiteljski objekt smješten je u prizemlju obiteljske kuće te radi bez kase i dozvola, dakle na crno.

“Ilegalni kafić radi godinama, u njega idu lokalni moćnici, policajci… i nitko ništa ne može. Smiju nam se”, ispričao je za Dnevnik.hr mještanin.

Načelniku je pak prekipjelo nakon što je Stožer donio odluku o zabrani rada kafića u ožujku. “To mi je posebno smetalo jer naša četiri kafića uredno plaćaju porez i zbog njih sam najviše i napravio tu prijavu. Žalosno je da netko plaća poreze, dok netko drugi sustavno ignorira sve zakone, ismijava cijeli sustav i ponaša se bahato…”, komentirao je.

Vlasnik kažnjen s 10.000 kuna, a kafić i dalje radi

Načelnik je slučaj prijavio policiji i Stožeru u Međimurju, ali je i sve fotografirao. Uz inspektore policija je obavila nadzor te je utvrđeno da je vlasnik počinio prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Prekšajni odjel čakovečkog Općinskog suda je temeljem prijave Državnog inspektorata donio krajem listopada presudu i kaznio vlasnika. Vlasnik je proglašen krivim za obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Usprkos pravomoćnoj presudi, kafić i dalje radi. Naravno, ilegalno. Načelnik kaže da je po pet do šest vozila dnevno parkirano ispred lokala. Novinari portala Dnevnik.hr nazvali su vlasnika kafića Krajačića, međutim on nije bio raspoložen za razgovor. Tek je kratko poručio: “Nek’ načelnik priča što god hoće”, nakon čega je prekinuo vezu.

Policija potvrdila da kafić i dalje radi

“Iako su na snazi restriktivne mjere zbog sprječavanje širenja koronavirusa, u prosincu je tamo bilo jako puno vozila”, naveo je načelnik. Policija je njegove tvrdnje potvrdila za Dnevnik.hr.

“S obzirom na to da i nakon donesene presude, temeljem dojava građana i policijskog postupanja, ponovo postoji sumnja kako vlasnik obavlja ilegalnu ugostiteljsku djelatnost, izviješten je nadležni Državni inspektorat u Čakovcu te se očekuje njihovo daljnje postupanje”, priopćila je međimurska policija.

Novinari su se obratili i Državnom inspektoratu te im je rečeno kako će oni postupiti po svim zaprimljenim prijavama.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> BOŠNJACI SE SPREMAJU: Prizori kao iz rata, djecu indoktriniraju odmalena
>>> OGLAŠEN ALARM: Zaustavljena distribucija dijela cjepiva, prijavljen neobično velik broj alergijskih reakcija
>>> Hrvati u Njemačkoj zatečeni novom korona mjerom: ‘Kad će nas u logore staviti?’
>>> Stiže nam neugodna pojava, Vakula upozorio ljude: ‘Mnogima će stvoriti tegobe…’
>>> Na blagajni vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju
Komentari

Najnovije