Petak, 7 kolovoza, 2020

UPOZORENJE: Lažni apel za pomoć – Djevojčica Kristina Omić ne postoji!

Ovih se dana na društvenim mrežama kreirao apel za pomoć petogodišnjoj Osječanki Kristini Omić, koja boluje, kako stoji u objavi na web-stranici, od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja te epilepsije, ali i niza popratnih zdravstvenih poteškoća. Uz tekst je objavljena i fotografija djevojčice koja leži u krevetu, navedena je čak i adresa u Osijeku, kao i žiro račun na koji se može uplatiti pomoć za operaciju.

Navedeno je i kako operaciju nije moguće obaviti u Hrvatskoj, već u Chicagu te je za nju potrebno prikupiti 80 tisuća američkih dolara. No novinarka ‘Glasa Slavonije’ odlučila je pomnije istražiti ovaj slučaj te je otkrila kako navedena adresa zapravo ne postoji.

-U bazi podataka Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje osoba Kristina Omić iz Osijeka, rođena 12. lipnja 2014. godine, nema utvrđen status osigurane osobe, niti je na drugi način evidentirana u sustavu- stoji u dopisu osječkog Područnog ureda HZZO-a.

Policiji je već poznata lažna adresa, a djevojčica rođena tog dana i s tim imenom nije evidentirana u podatcima kojima raspolaže Policijska uprava osječko-baranjska.

-Dok naše službe provjeravaju sve činjenice, mogu tek apelirati na građane da ne nasjedaju na ovaj apel i da ne uplaćuju novac na navedeni žiroračun – kaže Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Lažni apel za pomoć možete pogledati ovdje, a uzimajući u obzir velikodušnost naših građana kada su humanitarne akcije u pitanju, prevaranti su zasigurno barem djelomično napunili džep.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZANIMA VAS KOLIKO KOŠTA ŽIVOT U NJEMAČKOJ: Evo, ovaj čovjek vam je sve izračunao, da ne bi bilo iznenađenja
>>> Muškarac završio na sudu jer je više puta namignuo nepoznatoj ženi
>>> BANDIĆ U BEOGRADU: Hvalio sam sebe pa poručio Srbima i Hrvatima
>>> EU i SAD spremne na razmjenu teritorija između Srbije i Kosova!?
Komentari

Komentari