Utorak, 14 srpnja, 2020

UPORNO GA ODBIJA! Žena koja izluđuje Bernardića: ‘Na nju je ozbiljno računao’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić počeo je slagati križaljke. Radi se o iscrpljujućem poslu, kroz kojega će morati formirati liste SDP-a i partnera iz Restart koalicije za skorašnje parlamentarne izbore.

”Nije jednostavno pozicionirati sve članove koalicije, a onda i SDP-ovce da bi u isti mah imali pobjedničku listu, ali i listu s kojom će većina u stranci biti zadovoljna. Bernardić se pritom silom prilika mora odužiti onima koji su mu tijekom mandata čuvali leđa, a treba voditi računa i onima koje jednostavno ne može izbjeći, što zbog preferencijalnih glasova koje bi mogli osvojiti, što zbog funkcija na kojima se nalaze”, objašnjava naš sugovornik iz najveće oporbene stranke ulogu u kojoj se našao šef Partije.

Kao što je poznato HSS i HSU dobili su po dva ulazna mjesta, Goran Aleksić iz Snage biti će kandidat u prvoj jedinici.

”Oko Anke Mrak Taritaš nismo još sigurni, mi bismo željeli da ona bude druga, u drugoj jedinici, no ona bi se voljela kandidirati u prvoj jedinici, odmah iza Bernardića kako bi testirala svoje mogućnosti za lokalne izbore na kojima se namjerava ponovno kandidirati za zagrebačku gradonačelnicu”, ističe naš sugovornik.

S bjelovarskim županom Damirom Bajsom dogovor su zato daleko lakše postigli pa bi se on trebao pojaviti kao jedan od kandidata u drugoj izbornoj jedinici. Probleme Bernardiću osim  kolegice Mrak Taritaš stvara i Biljana Borzan.

”Mislili smo je kandidirati u četvrotoj jedinci, tamo će se voditi najžešća bitka između Škore i HDZ-a tu nama ostaje veliki, značajan prostor kojega bi trebali iskoristiti s nekim prepoznatljivim imenom, Domagoj Hajduković je korektan dečko, ali on nije prepoznatljiv, Borzan bi bila idealna, no ne možete nikoga natjerati na nešto što ne želi”, objašnjava SDP-ovac pa dodaje da je zato Bernardiću na raspolaganju Fred Matić za petu izbornu jedinicu.

”U drugoj izbornoj jedinici nositelj će biti Rajko Ostojić, u trećoj naš župan Kolar, u šestoj izbornoj jedinici s Davorkom Vidovićem pojaviti će se i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček”, nabraja naš sugovornik. Tradicionalno sedma izborna jedinica pripada Zlatku Komadinu.

”Bernardićev izbor za osmu jedinicu je Erik Fabijanić, no nismo sigurni koliko je to ispravno, bolje bi bilo da je posao ovdje prepustio Peđi Grbinu, međutim, Fabijanić je njegova desna ruka, silno mu vjeruje, i s njime je spreman riskirati, iako to nije dobro, on je neprepoznatljiv, i to bi zaista i mogao biti jedan od većih rizika”, smatra naš sugovornik. U devetoj izbornoj jedinici nositelj liste biti će Franko Vidović, no u djelu stranke drže da je tu poziciju trebalo prepustiti Sabini Glasovac. Za desetu jedinicu zadužen je Arsen Bauk, a osim toga kao jedno od pojačanja navodi se i supetarska gradonačelnica Ivana Marković.

Autor:Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Bauk provocira: Podsjetio HOS-ovce i pravaše što su potpisali! Poslao i zanimljivu čestitku
>>> Hitan opoziv: Ako ste kupili ovaj proizvod, nemojte ga konzumirati
>>> Konačno ukidaju mjeru koja nam se već popela na vrh glave! Od sredina lipnja – nema više…
>>> ‘Ludo hrabri’ Hrvat heroj krvave plaže u Normandiji: S cigarom i pištoljem dizao moral vojnicima
>>> “RUŽA S BEJZBOL PALICOM”: Tomašić poručila Bauku, “Ako je počistio popise u Imotskom, trebao je i u Vukovaru”
Komentari

Komentari