Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Unutarnja kontrola utvrdila: Polcijska službenica je pucala u 30-godišnjaka iz opravdanih razloga

Unutarnjom kontrolom Policijske uprave vukovarsko-srijemske utvrđeno je da je policijska službenica iz opravdanog razloga prije dva dana u Vinkovcima pucala u 30- godišnjaka zatečenog u provali, izvijestila je u subotu ta PU .

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je o dovršetku kriminalističke istrage nad 30-godišnjakom u kojega je, nakon što je zatečen u pokušaju provale pucala policijska službenica, a koja je, kako je utvrđeno unutarnjom kontrolom  to je učinila iz opravdanog razloga.

Policija podsjeća kako je 30-godišnjak iz Vinkovaca 28. srpnja uhvaćen u provali u trgovinu u Vinkovcima te je pri bijegu napao policijsku službenicu iz  ophodnje. Ona je upotrijebila vatreno oružje pri čemu je napadač zadobio prostrijelnu ranu te je hospitaliziran u bolnici.

“Proveden je obvezatni postupak MUP-a,  točnije PU vukovarsko-srijemske, pri čemu je uporabu sredstava prisile (vatrenog oružja) policijske službenice nad 30-godišnjakom  načelnik PU vukovarsko-srijemske ocijenio opravdanom”, navode iz PU i dodaju kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je 30-godišnjak počinitelj više kaznenih djela.

Naime, nekoliko sati prije nego li je uhićen u provali u Vinkovcima, u večernjim satima 27. srpnja, oko 23,30 sati, 30-godišnjak je provalio u trgovinu mješovite robe u Gradištu, odakle nije ništa otuđio, a imao je i suizvršiteljicu, 29- godišnjakinju iz Đakova. Istraživanjem je također utvrđeno da je u prvim satima 27. srpnja u Vinkovcima iz nezaključanog parkiranog teretnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka otuđio žensku torbicu u kojoj su bili novci i osobni dokumenti vlasništvo 46- godišnjakinje iz Orolika.

Nakon što je otpušten iz bolnice, 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu u subotu predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MUP raspisao tjeralicu za Delijom koji urinira na zastavu RH i spomenik braniteljima
>>> DHMZ upozorava na toplinski udar i poziva građane na oprez: Obratite pažnju na prvi i najozbiljniji simptom
>>> Pupovac za srbijanske Novosti: Još nije donesena definitivna odluka, ali ako Boris ode u Knin, ne ide slaviti, nego se žrtvovati
>>> U Slavoniji potencijalno novo žarište koronavirusa – Ako ste bili na misnom slavlju ograničite maksimalno kretanje i druženja
Komentari

Komentari