Petak, 10 travnja, 2020

Umjesto da Plenković izbaci SDSS iz Vlade zbog vrijeđanja RH, sad se Pupovac premišlja hoće li otići?

Umjesto da Andrej Plenković, čelnik HDZ-a i predsjednik Vlade nakon vrijeđanja Republike Hrvatske i još jednog incidenta sa SDSS-om izbaci tu stranku kao koalicijskog partnera iz vlasti, ponovno prepušta donošenje odluka o koaliciji Miloradu Pupovcu.

Danas je održana sjednica Predsjedništva SDSS-a, nakon koje je uslijedila medijska konferencija Samostalne demokratske srpske stranke.

Uvodno je na konferenciji Boris Milošević kazao kako se ‘u subotu dogodio još jedan izolirani incident u Biljanima Donjim’, javlja N1.

Dragana Jeckov, nakon Predsjedništva, kazala je kako je bilo riječi o aktualno-političkoj situaciji i okolnostima u kojima danas djeluje SDSS. Jednoglasno je zaključeno, kazala je, da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac uživa podršku Predsjedništva.

“Dogovoreno je da se razgovara i da se o tome obavijeste koalicijski partneri. Još jednom ćemo, na korektan način, razgovarati, pa održati sjednicu Glavnog odbora SDSS-a i donijeti odluku koju svi očekuju – ostajemo li ili izlazimo iz koalicije”, kazala je Jeckov.

Pitanja novinara nisu bila dopuštena.

Podsjetimo, Milorad Pupovac je zbog napada na pripadnike srpske manjine, dok se još nije znao motiv istoga, ustvrdio kako je Hrvatska poput NDH, a Srpsko narodno vijeće čiji je bio donedavni predsjednik, podnijelo je kaznenu prijavu za navodni fizički napad na nacionalnoj osnovi, koji se po svemu sudeći nije dogodio.

Neki zastupnici HDZ-a poručili su kako ne mogu vidjeti da će koalicija opstati ukoliko se Pupovac ne ispriča, a određene braniteljske udruge, prije svega HVIDRA, zatražila je raskid koalicije sa SDSS-om.

Podsjetimo također, proljetos je Milorad Pupovac, uvrijeđen alegorijama prikazanim na maškarama, najavio da razmišlja o povlačenju iz vlasti.

Lutka – krnje Pupovac poruka je Andreju Plenkoviću koji je u spornoj karnevalskoj točki prikazan kao mali pastir s guskama u magli, koji pleše onako kako veliki Pupovac svira. Uostalom, pa kome do sad nije jasno tko drži konce u svojim rukama?! Narodu je!”, naglasila je kolumnistica Silvana Oruč Ivoš.

S druge strane, Plenković je s prvim koalicijskim partnerom Mostom pokazao “veliku hrabrost”. Uz najavu reformi 2017. proveo je samostalno “reformu vlasti”. Hladnokrvno je razriješio trojicu Mostovih ministara koji su digli ruku protiv odluke da Vlada stane u zaštitu ministra Zdravka Marića.

Komentari

Komentari