Petak, prosinac 6, 2019

UHVAĆENI PREVARANTI U OSIJEKU: Trojica zaposlenika stanice za tehnički pregled puštali neispravna vozila

Policija je podnijela kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Policija je otkrila da u osječkoj stanici za tehnički pregled prevaranti puštaju neispravna vozila.

Podignute su kaznene prijave protiv trojice zaposlenika, jednog djelatnika osiguravajuće kuće i još 8 osoba koji su ih poticali da zanemare nedostatke na vozilima, prenosi danas.hr

Osječko-baranjska policija je danas izvijestila da je “završeno je kriminalističko istraživanje nad više hrvatskih državljana te se sumnja da su 42-godišnji hrvatski državljanin i jedanaest osoba počinili kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.”

“Od listopada 2017. godine do prosinca 2018. godine, 42-godišnjak je, kao odgovorna osoba stanice za tehnički pregled vozila na području Osijeka, obavio tehnički pregled više vozila i ovjerio dokumentaciju vozila kao tehnički ispravnih, iako je pri pregledu utvrdio da se radi o tehnički neispravnim vozilima. U više navrata potaknuo je dva nadzornika da prilikom obavljanja tehničkih pregleda vozila zanemare utvrđene tehničke neispravnosti na vozilima, čime su pribavili korist vlasnicima vozila u vidu potvrđivanja tehničke ispravnosti i sudjelovanja u prometu njihovih tehnički neispravnih vozila.”

“Od svibnja do prosinca 2018. godine, 37-godišnjak je, također, zlouporabio položaj i ovlasti kao djelatnik osiguravajuće kuće te je, u cilju pribavljanja ne pripadajuće materijalne koristi, posredovao između 42-godišnjaka i vlasnika tehnički neispravnih vozila. Takva vozila dovozio je na tehnički pregled, a nakon pregleda vraćao ih vlasnicima. Još osam je osoba poticalo 42-godišnjaka da zanemari tehničke nedostatke vozila i ovjeri dokumentaciju vozila kao da su tehnički ispravna ili da na to potakne druge nadzornike stanice za tehnički pregled, što je i učinio”, stoji u policijskom priopćenju.

Policija je podnijela kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

Komentari