Utorak, 11 kolovoza, 2020

Uhićen Talijan koji je u kamionu prevozio 59 migranata

Policija je u četvrtak u Kapeli Koreničkoj uhitila talijanskog državljanina koji je u teretnom automobilu krijumčario 59 stranih državljana, izvijestila je u petak ličko-senjska Policijska uprava.

Glasnogovornica PU Maja Brozičević rekla je Hini da je u kamionu zatečeno 15 Sirijaca, četvorica Indijaca i 40 Pakistanaca. Neki od njih još su u policijskoj postaji radi kriminalističkog istraživanja, a neki su već dobili rješenje o udaljenju s područja Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora i bit će vraćeni u Bosnu i Hercegovinu, iz koje su ilegalno ušli u Hrvatsku, kazala je Brozičević.

Nad 32-godišnjim državljaninom Italije, koji je teretnim automobilom talijanskih registarskih oznaka ilegalno prevozio strane državljane, provodi se kriminalističko istraživanje zbog, navodi se u današnjem priopćenju, “osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Shengenskog sporazuma“.

Komentari

Komentari