Utorak, 4 kolovoza, 2020

Ugušila se kruhom? Veronika Pecolaj, medicinska sestra i zaručnica dr. Jusupa, pronađena mrtva

U Obrovcu je sinoć otkriveno mrtvo tijelo 26-godišnje Veronike Pecolaj koja je nekoliko godina radila kao lažna medicinska sestra u ordinaciji  54-godišnjeg dr. Gorana Jusupa zbog čega su i dospjeli u javnost. Taj liječnik je svojevremeno bio na cijeni kao jedan od najboljih u Hrvatskoj, no zbog teške bolesti – multiple skleroze – je propao i zapustio se te postao temom medija kad je otkriveno da djevojka koja radi kao njegova “medicinska sestra” nema nikakve kvalifikacije za taj posao, već se radi o osobi koja se liječila u psihijatrijskoj ustanovi iz koje ju je izvukao dr. Jusup.

Po zasada neslužbenim informacijama, nije riječ o ubojstvu. Navodno je uzrok smrti gušenje, ali će tek policijskom istragom biti ustanovljene sve okolnosti pod kojima je Veronika Pecolaj preminula.

Sinoć oko 22.13 sati policija je dobila prijavu da je u stanu na Obali hrvatskog časnika Senada Župana u Obrovcu pozlilo 26-godišnjoj ženskoj osobi. To je adresa na kojoj dr. Jusup ima stan. U 23.08 konstatirana je smrt. Očevid je objavljen, ali danas se nastavljaju istražene radnje i kroz dan će biti obavljena i obdukcija. Neslužbeno, sumnja se da se za gušila komadom kruha.

Podsjetimo, javnost je ostala šokirana nakon što je ovog proljeća u medije izbila priča o liječniku iz Obrovca i njegovoj medicinskoj sestri koja nije završila medicinsku školu i nije kvalificirana za taj posao. U njegovoj ordinaciji pacijenti su već ranije prijavljivali nepravilnosti, ali reakcije sustava nije bilo te je doktora Jusupa u samo nekoliko mjeseci napustilo 900 pacijenata i pacijentica.

Veronika Pecolaj je tada zaradila optužni prijedlog zbog lažnog predstavljanja ili potvrđivanja lažnih podataka, odnosno, neovlaštenog nošenja znakovlja službene osobe, a zadržana je i na odjelu psihijatrije Opće bolnice Zadar.

Nakon svega, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, raskinuo je ugovorni odnos s ordinacijom dr. Jusupa.

U srpnju ove godine došlo je do incidenta kad je policija je zatekla Veroniku kako iskrivljuje zadnju registracijsku pločicu na Audiju zadarskih tablica u vlasništvu dr. Jusupa. Pritom je nekoliko puta nogom udarala u automobil.

Prema informacijama iz policije, Veronika je bila u rastrojenom stanju. Pružena joj je hitna liječnička pomoć u Obrovcu, a nakon toga je puštena kući.

Policija protiv Veronike nije podnijela prijavu jer se radi o djelu oštećenja tuđe stvari koje se goni po prijavi oštećenika, odnosno dr. Jusupa, koji nije podnio nikakvu prijavu protiv svoje “suradnice”.

Komentari

Komentari