Petak, 10 srpnja, 2020

Ugašen požar u šibenskom remontnom brodogradilištu, gori kod Kistanja, Polače, na Svilaji i Promini

Požar koji je u subotu oko 12,30 planuo u remontnom brodogradilištu NCP u Šibeniku, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, stavljen je pod nadzor te je izbjegnuta katastrofa, doznaje se iz  šibensko-kninskog Centra 112 koji međutim dodaje kako gori kod Kistanja, Polače, na Svilaji i Promini.

“Požar koji je u 12,30 planuo u NCP-u lokaliziran je u 14,29 sati, a sada je ugašen do kraja. Riječ je o požaru kontenjera za smeće koji se proširio na skladište”, doznaje se u Županijskom centru 112.
“Ne znam ništa za sada osim da je izgorio kontejner i dio skladišta te da nitko nije ozlijeđen. Srećom, danas je neradni dan pa smo izbjegli veću katastrofu. Kolika je šteta tek ćemo utvrditi, ali po dosadašnjim informacijama mislim da smo, prvenstveno zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječili veliku materijalnu štetu. Ovim putem zahvaljujem svim vatrogascima koji su tako brzo izašli na intervenciju i ugasili požar. O uzrocima za sada ne možemo nagađati, ali postoje nadzorne kamere koje će nam pomoći u istrazi“, kazao je hini Roko Vuletić, predsjednik Uprave NCP-a.
Nešto iza 15 sati planuo je novi požar kod Kistanja, širi se jako brzo, a trenutno ga gasi 19 vatrogasaca s osam vozila uz pomoć zračnih snaga, doznajemo u Županijskom centru 112.
“Dojavu smo dobili u 15,04 i vatrogasci su na terenu iza vodotornja u Kistanjama, na putu prema Kninu. Trenutno ih je 19 s osam vozila, a pomažu im zračne snage kojima ne znamo točan broj”, ističu u Centru 112.
Zračne snage gase više požara u Šibensko-kninskoj županiji, a trenutno su između požara kod Kistanjama i onoga koji je u 14,22 buknuo u blizini sela Polača kod Knina, kazali su u Centru 112 te dodali da su požari na Promini i kod Svilaje još uvijek aktivni. (Hina)

Foto: FaH

Komentari

Komentari