Nedjelja, 16 veljače, 2020

UEFA odlučila, Nikola Kalinić i ekipa izbačeni iz europskih natjecanja zbog kršenja pravila fair-playa

Slavni talijanski klub AC Milan izbačen je iz europskih natjecanja na godinu dana, odlučila je UEFA, a razlog su kršenja pravila financijskog fair-playa.

Milan je kroz prvenstvo izborio plasman u skupine Europa lige sljedeće sezone, ali ih je UEFA izbacila zbog pravila u kojem stoji da svaki europski klub koji troši više od ukupnog prihoda mora snositi sankcije, među kojima je i izbacivanje iz međunarodnih natjecanja.

Trakavica oko Milana traje više od godinu dana nakon što je prošle godine klub preuzeo kineski konzorcij kojemu ga je Silvio Berlusconi prodao za 740 milijuna eura. Prošlog ljeta Milan je na pojačanja potrošio više od 200 milijuna eura.

Odluka UEFE je najrigoroznija ikad prema jednom od klubova iz lige Petice.

Umjesto Milana izravno u Europsku ligu ulazi Atalanta, dok Fiorentina dobiva priliku izboriti isto natjecanje kroz play-off. Talijani imaju pravo na žalbu, ali naravno očekuje se kako će UEFA ostati pri donesenoj odluci. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Lovrenova izjava o Hrvatima je hit u Engleskoj

>>> Kusturica o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: ‘Imaju bolje igrače nego Srbija, ali oni slave s Thompsonovim pjesmama’

>>> KONAČNO JE UHIĆEN: Policija uhitila četnika zbog zločina nad civilima 93′

>>> ZAISTA NEPROFESIONALNO: Velika sportska nacija ismijala ispadanje Njemačke sa SPa

Komentari

Komentari