Utorak, 7 srpnja, 2020

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara o Kajkiću: Evo što su poručili

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara napisala je priopćenje vezano uz progon istražitelja ratnog zločina na Ovčari kojega prenosimo u cijelosti.

”Dana 6. ožujka, putem medija saznali smo kako je protiv istražitelja Nikole Kajkića i njegove suradnice na istraživanju ratnog zločina na Ovčari u Vukovaru podignuta optužnica, za nepostojeće kazneno djelo “krivotvorenja službene zabilješke” koja nije službena isprava, a vezano za predmet silovanja na području Ovčare.

Po našim saznanjima tijekom postupka nesporno je dokazano da je predmetna žena bila u policiji i dala izjavu, međutim tražio se razlog ušutkati nekoga tko puno radi i ukazuje na opstrukcije politike u istraživanju ratnih zločina na Ovčari čemu svakodnevno svjedočimo.

Problemi Nikole Kajkića i njegove skupine započeli su nakon što su na informativni razgovor pozvali Đorđa Čurčića, zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije iz reda srpske nacionalne manjine, a Čurčić je iz Pupovčevog SDSS-a stranke koju je osnovao ratni zločinac.

Kako suspenzija Nikole Kajkića i njegove suradnice Jasne Buhač-Starc očito nije zadovoljila Pupovca (zbog prekomjernog istraživanja ratnog zločina na Ovčari) sada ih se optužuje za nepostojeće kazneno djelo. Hrvatske državne institucije na sramotan način nastavljaju skandaloznim progonom ušutkati istražitelje ratnih zločina na Ovčari,

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara od početka daje javno podršku Nikoli Kajkiću i svima onima koji svojim radom doprinose pronalaženju i procesuiranju ratnih zločinaca.

Jednako tako tražimo da prestane sramotan i nesmiljen progon od strane institucija hrvatskog društva prema onima koji aktivno sudjeluju u pronalaženju i procesuiranju ratnih zločinaca.

Dignimo glas spriječimo nepravdu nad našim kolegom i braniteljem, pokažimo zajedno kako su nam nevine žrtava rata i obrana Hrvatske od srpsko-crnogorskog i JNA agresora svetinje koje nemaju cijenu”, piše u priopćenju.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> IPAK NEĆE ZAVRŠITI U ZATVORU: Na deset godina osuđen pripadnik srpske paravojske za ubojstvo 91′
>>> HRVATSKI SUVERENISTI DOBILI POJAČANJE: “Ovo je samo jedna gruda koja će se do europarlamentarnih izbora pretvoriti u lavinu”
>>> ‘TO JOŠ NISMO IMALI U 2019.’: Vakula otkrio što nas čeka u noći s četvrtka na petak, a zatim najavio naglu promjenu
>>> MODRIĆ SE OGLASIO PRVI PUT NAKON ŠOKANTNOG PORAZA: Njegove riječi odjeknule Madridom
Komentari

Komentari