Srijeda, 8 srpnja, 2020

Udovica Stevea Jobsa ne želi djeci ostaviti milijarde

Laurene Powell Jobs: Osuđujući ekonomsku nejednakosti u svijetu i ne namjeravam prenijeti milijarde svojoj djeci (troje djece).

Udovica osnivača Applea Laurene Powell Jobs ne bi ostavila svoje bogatstvo od nekoliko milijardi dolara naslijeđeno nakon smrti supruga Steve Jobsa.

“Ne zanima me povećavanje bogatstva iz generacije u generaciju, a moja djeca to znaju”, rekla je u intervjuu za New York Times objavljenom 27. veljače. “Steve to nije želio. Ako živim dovoljno dugo, to će se završiti sa mnom “, izjavila je Laurene Powell Jobs.

“NEMA NIŠTA POŠTENO U TOME”

Laurene Powell Jobs vjeruje da nije “pošteno” da određene osobe nagomilaju bogatstvo koje je ekvivalentno bogatstvu koje imaju “milioni i milioni ljudi zajedno”. “Vidjeli smo to na prijelazu iz 19. i 20. stoljeća u primjerima Rokfelera, Karnegija, Melona i Forda. Ova vrsta akumulacije bogatstva je opasna za društvo. To ne bi trebalo tako biti.”

Udovica Stevea Jobsa, koji je umro od raka gušterače u listopadu 2011. u dobi od 56 godina, ima troje djece. Prema New York Timesu, nakon smrti osnivača Applea, njegovo bogatstvo procijenjeno je na 27,5 milijardi dolara. Powell Jobs je 2004. osnovala udruženje Emerson Collective koje je posvećeno mnogim projektima koji se odnose na okoliš, obrazovanje ili prava manjina. Pošteno Laurene, samo si trebala dodati na listu aktivnosti glad i nepravdu u svije

Izvor: Logicno.com


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> BRKIĆ PRIZNAO: “Mi smo vratili Milanovića na vlast jer smo se sukobljavali s desnicom a ljevicu puštali na miru”
>>> NOVO OKTKRIĆE: Korona virus može izazvati TRAJNE POSLJEDICE
>>> Penava o popisu stanovništva: U Ratarskoj ulici u Vukovaru zadnji kućni broj 50, a na broju 84 ima prijavljenih Vukovaraca
>>> I JAMES BOND postao žrtvom KORONAVIRUSA!
>>> ŠTO SE DOISTA DOGAĐA S MIGRANTIMA NA GRANICI? Policajac s lica mjesta: ‘Evo vam istine!’
Komentari

Komentari