Utorak, 7 srpnja, 2020

”UDAR NA DEMOKRACIJU”: Torcidi zabranili unošenje transparenata, Hajduk poslao dramatičnu žalbu

Hajduk se službeno oglasio preko svojih kanala.

Zanimljiva se situacija odigrala jučer na tribinama u Zaprešiću.

Naime, policija nije dopustila kasnije pristiglim članovima Torcide unošenje transparenata s porukama na tribine, a potom je jedan dio razočaranih navijača odlučio napustiti teren.

No, policija im to iz sigurnosnih razloga nije dopustila, a onda su krenuli i neredi zbog koji je korišten i suzavac.

Hajduk sada traži objašnjenje za cijelu situaciju.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

smatramo potrebnim reagirati prema Vama kao organizatorima nedjeljne utakmice 5. kola HT Prve lige Inter-Zaprešić – HNK Hajduk, pozivajući Vas na očitovanje zbog zabrane unošenja poruka i transparenata navijačima Hajduka na stadion ŠRC Zaprešić.

Ovo se može ocijeniti kao još jedan pokušaj diskreditiranja navijača, a važnim smatramo naglasiti da se sličan problem dogodio prošle sezone i to na istom stadionu. Javnost se stoga opravdano pita kome zapravo trebaju ovakve situacije koje su na koncu rezultirale incidentom, a samo su se trezvenom reakcijom spriječile neželjene posljedice?

Zar sloboda govora i izražavanja mišljenja postaju teme za raspravu u 21. stoljeću? Kome sve ovo zapravo treba?

Smatramo da se ovakve situacije ne bi smjele ponavljati, i da ćete kao organizator utakmice poduzeti sve mjere kako bi se utvrdilo po kojem kriteriju se zabranjuje iznošenje mišljenja. Čijom prosudbom se oduzima pravo izražavanja vlastitih stajališta i razmišljanja u demokratskom društvu?

Opća deklaracija o pravima čovjeka:

Članak 19: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu zadržavanja mišljenja bez vanjskih pritisaka te slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg sredstva javnog priopćavanja i bez obzira na granice.

S nadom u što skoriji odgovor.

Jasmin Huljaj
predsjednik Uprave HNK Hajduk”

Komentari

Komentari