U mjestu Podorašac kod Konjica jutros je ubijena jedna osoba, nakon čega je napadač pobjegao, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u HNŽ-a. Kako se doznaje, jutros u 7:30 sati hladnim oružjem ubijen je Saud Sultanić (1980. godište), a napadač Edin Gačić (1976. godište) je u bijegu.

Trostruki ubojica

Kako je za rečeno za Dnevni avaz, počinitelj ubojstva je Edin Gačić, koji je nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio suborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, također Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u ulici Envera Šehovića u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica.

Policija je ubojicu uhitila nekoliko dana kasnije, a Županijski i sud ga je u veljače 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubojstva suborca i ubojstva majke.

Iza ubijenoga ostali supruga i troje djece

​Prema saznanjima mještana koje navodi Avaz, ubojica Edin Gačić je jutros oko 7.30 sati ušetao u prodavnicu u kojoj se nalazio nesretni Saud s kolegom.

Kada je Saudov kolega izašao do WC-a, Edin je za sada iz nepoznatih razloga hladnim oružjem Saudu napravio nekoliko ubodnih rana po tijelu, uslijed kojih je i podlegao. Policija napominje kako je ​ubojstvo zabilježeno nadzornim kamerama.

Iza Sauda su ostali supruga i troje djece, a, prema riječima mještana, Saud je bio susjed  za primjer, dobar i pošten čovjek./HMS/

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!