Nedjelja, 25 listopada, 2020

Ubili zloglasnu šeficu kartela, prepoznali su je po tetovaži

Maria Guadalupe Lopez Esquivel (21), zloglasna šefica najmoćnijeg meksičkog narkokartela poznatija pod imenom ‘La Catrina’, ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Zajedno s još sedmero članova kartela napala je vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Michoacanu, a preminula je u bolnici od posljedica ranjavanja, prenosi Daily Mail koji je objavio i video posljednjih trenutaka djevojke koju su zvali i ‘Dama smrti’.

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narkokartela te da je uhićeno još šestero članova kartela, prenosi 24sata.hr

Zaplijenili su i sanduke oružja i municije. Ranjena Maria Lopez Esquivel prebačena je helikopterom u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Jedan metak pogodio ju je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Maria Lopez Esquivel, na objavljenim fotografijama i snimkama vidi se žena koja na nozi ima tetovažu ‘Catrina’.

Meksičke vlasti sumnjiče da je Maria Lopez Esquivel bila dio skupine koja je u listopadu prošle godine masakrirala 13 policajaca.

U videu koji je objavio Daily Mail vidi se ranjena La Catrina i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter.

– Opusti se, stiže helikopter. Bit će sve u redu, pokušaj izdržati, OK? – čuje se na snimci, dok na drugom videu vojnik drži djevojku i stavlja ju u helikopter.

Nemoguće ju je bilo prebaciti drugačije jer su članovi bande zatvorili ceste pa je vojska morala tražiti pomoć iz zraka. Prema nepotvrđenim informacijama, La Catrina se sastala s još jednim šefom ogranka narkokartela nakon čega su napali vojsku i policiju. U razmjeni vatre ona je jedina stradala, ostale članove narkokartela prebacili su u zatvor.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> I izbornik Srbije očaran našim navijačima! Ima poruku za sve u Hrvatskoj
>>> DILERI PRIJETE VIJEĆNIKU koji je rekao istinu o njima i tko ih štiti! “Dobronamjerno mi poručuju da imam djecu, da ne znam u što se petljam…”
>>> ARAPI MASOVNO GRADE PO BOSNI GDJE GOD IM SE PROHTIJE: Ignoriraju zakone, propise i planove, a nitko im ništa ne može
>>> Psihijatar promatrao Filipa i otkrio očajnu stvar: ‘To nije istina, to nije moguće…’
>>> NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA PLENKOVIĆA: Europarlamentarka Björk – Niti jedna članica EU-a ne bi se trebala ponašati poput Hrvatske
Komentari

Komentari