Subota, 4 srpnja, 2020

U ZAGREBU SU SE POJAVILE ZMIJE: ‘Ugledala sam je na drvetu, usudila bih se reći da je duga dva metra, takvu još u kvartu nisam vidjela’

Ćudljivo vrijeme učinilo je svoje, zmije su se spustile u naselja

Stanovnici zapadnih zagrebačkih naselja dobili su nove i nepoželjne susjede. Naime, u proljeće je uobičajeno da se zmije spuste s Medvednice u potrazi za hranom i skrovištem. Tako često zalutaju u dvorišta i okućnice.

“Malo je reć’ da sam se neugodno iznenadila kada sam je jučer pronašla ispod hrpe suhog lišća u dvorištu. Ne volim baš zmije iako mislim da ova nije opasna. Ne znam koja bi to vrsta bila. Poskoka i riđovku prepoznajem. Riđovku sam vidjela kao mala, ali ova je puno puno veća”, kazala je za Vijesti.hr Antonela Gorup.

‘Dugačka je 2 metra’

U Hrvatskoj postoje tri vrste otrovnica: riđovka, planinski žutokrug i poskok. No, mnogo su rasprostranjenije neotrovne vrste, kojima, izgleda, pripadaju i zmije viđene u Zagrebu. Osim u Vrapču, jedna je primijećena i u Prečkom.

“Ugledala sam je na drvetu u Dobronićevoj ulici u petak. Dugačka je oko 1,5, pa usudila bih se reći, skoro dva metra. Doista tako veliku zmiju u kvartu još nisam vidjela. Jedna biologinja kaže da je riječ o zmajuru, ali ja mislim da je bjelouška”, rekla je stanarka Dijana Basta, pišu Vijesti.hr.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Pervan otkrio kako je reagirao kada je vidio da mu kći nosi majicu s ‘dva tipa s rogovima’
>>> Šest ubijenih u napadu na katoličku crkvu u Burkini Faso
>>> Znate li razlikovati jagode iz domaće proizvodnje i one iz uvoza?
>>> DUBOKO UDAHNITE! Među saborskim bogatašima kriju se dvije dame! Znate li koje?
>>> Kovač kiksao pa dao gospodski odgovor na pitanje o VAR-u i najavio spektakl u zadnjem kolu
Komentari

Komentari