Srijeda, 15 srpnja, 2020

U ZAGREB STIGAO KORONAVIRUS? Vili Beroš upravo izgovorio riječi koje nitko ne želi čuti!

Ministar Vili Beroš potvrdio je za RTL da se u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević nalaze dva pacijenta za koje su sumnja da imaju koronavirus.

Radi se o jednom Hrvatu te jednom Kinezu, inače državljaninu Belgije. Hrvat je bio u Kini, dok drugi pacijent nije. Njegova je majka bila u Kini, a on se susreo s njom.

“Od jutros su u Fran Mihaljeviću dva slučaja sa sumnjom na koronavirus. Jedan je Hrvat koji je mjesec dana boravio u Kini, tamo je prebolio virozu, visookofebrilan je i popio je antibiotik. Sad nema temperaturu, ali kašlje. Bit će pregledan, a njim će se postupati sukladno protokolu i vjerojatno će u izolaciju. Drugi sumnjivi slučaj je Kinez iz Belgije, nije bio u Kini, ali je bila njegova majka. Ona je sad u Belgiji. I prema njemu će se postupati sukladno pravilima struke”, rekao je ministar Beroš za RTL.

Istaknuo je kako je situacija u Hrvatskoj pod kontrolom te kako nema znakova jače progresije bolesti u Europi, prenosi dnevno.hr 

No, koronavirus širi se svijetom sve više i više. U subotu ujutro od te je bolesti preminula i prva nekineska žrtva, Amerikanac. Jedan je Japanac također umro od simptoma podudarnih s tim virusom, a ukupan broj mrtvih u epidemiji ubrzo će premašiti broj umrlih u pandemiji SARS-a.

Ukupni broj ljudi koji su umrli od koronavirusa u subotu je porastao na 725. Broj prijavljenih slučajeva zaraze koronavirusom popeo se na 34.954 ljudi.

U svakom trenutku možete pratiti razvoj koronavirusa u svijetu putem interaktivne karte.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PA ZAR VEĆ? Milanović uhvaćen u laži i prije inauguracije
>>> BEZDUŠAN ČOVJEK: Ubio Psa A Onda Pozirao Kao Da Drži Trofej!
>>> Homoseksualni par posvojio djevojčicu – dva tjedna kasnije jedan od njih ju je ubio
>>> Drago Krpina: ‘Časni’ suci, biste li Vi vlastito dijete, kćerkicu ili unučicu, bili voljni povjeriti na skrb i odgoj dvojici homoseksualaca?
>>> Rekordne temperature: Jučer je na Antarktici bilo toplije nego na Floridi, izmjereno je 18,3 °C
Komentari

Komentari