Facebook event Advent Zagreb

U subotu počinje zagrebački Advent. Donosimo ovogodišnji program

Podijeli

U subotu 28. studenog počinje Advent u Zagrebu koji će se ove godine održati u nešto drugačijem ozračju s obzirom na pandemiju koronavirusa. Sukladno epidemiološkim preporukama Nacionalnog stožera, pripremljen je bogati program u kojem će posjetioci svih uzrasta moći uživati do kraja ove godine.

Ovogodišnji Advent Zagreb organiziran je pod krilaticom “Osjetite svjetlost Adventa u Zagrebu” te će se prigodnim programima nastojati očuvati duh božićnog sajma koji je tri godine za redom odnio titulu najboljeg u Europi.

Advent će se održati od 28. studenog do 1. siječnja 2021. godine.

Turistička zajednica grada Zagreba navela je na službenoj stranici Adventa kako posjetioci mogu očekivati brojna događanja.

Zagreb u adventskom ruhu

Ulice, trgovi i parkovi, Donjeg i Gornjeg grada, ponovo će biti središnje mjesto blagdanske čarolije.

Najavljeno je da će Zagreb biti okićen više nego ikad, a poznate lokacije u centru grada krasit će prigodne i maštovite blagdanske instalacije.

Tako će prigodno biti uređeni park Zrinjevac, Trg kralja Tomislava i Ledeni park, te Trg Republike Hrvatske i Hrvatskog narodnog kazališta u Donjem gradu.

Na Gornjem gradu bit će aktualan program “Božić obitelji Zima”: Vranyczanijeva poljana za vrijeme Adventa postat će dječji kutak, a posjetioci će moći uživati u blagdanskom ugođaju i u uređenom parku Bele IV te na Strossmayerovom šetalištu. Na Platou Gradec bit će postavljen foto okvir u sklopu inicijative “Božićni poljubac”.

Virtualni božićni prozori

U sklopu izložbe naziva “Virtualni božićni prozori”, Turistička zajednica grada Zagreba povezat će tradicionalnu priču o adventu s modernim tehnologijama. Posjetitelji Adventa bit će usmjeravani prema 20 lokacija na širem području grada (trgova i parkova), a koristeći aplikaciju Equinox XR kroz ekran svog mobitela moći će vidjeti animirani sadržaj.

Zagrebačke jaslice

Najavljeno je virtualno predstavljanje bogatstva božićnih jaslica zagrebačkih crkava unatrag 15 godina kroz arhivu Tvrtka Beusa. Više informacija bit će poznato uskoro.

Glazba u Adventu

Organizatori su najavili devet programa te 95 koncerata u dvoranama i na otvorenim prostorima. Više o glazbenom programu na poveznici.

Kultura u Adventu

Pripremljene su brojne izložbe, predstave za djecu, sajmovi zagrebačkih ugostitelja… Više o kulturnom programu na poveznici.

Organizatori pozivaju sve posjetioce da uživaju u ovogodišnjem Adventu odgovorno i poštivajući sve epidemiološke mjere.

 

Komentari

Najnovije