Utorak, 14 srpnja, 2020

U srpskim novinama osvanula osmrtnica tragično stradalom Firiću, među prijateljima koji se opraštaju od Splićanina i vođa ‘Grobara’?

Neočekivana osmrtnica, posvećena Splićaninu Anti Firiću (27), koji je koji je u utorak rano ujutro smrtno stradao na 58. kilometru autoceste Zagreb – Lipovac pod kotačima tri automobila, objavljena je danas u srpskim ‘Večernjim novostima’, javlja Blic.

– Počivaj u miru, veliki brate – navodi se u osmrtnici koji su potpisali Kimi, Rade, Goksi i Korać.

Pretpostavlja se, kako pišu srbijanski mediji, da se pod nadimkom Kimi krije vođa ‘Grobara’ Partizana Miloš Radisavljević, a pod nadimkom Korać – Filip Korać, vođa ‘škaljarskog klana’.
Tragično stzradalog Splićanina, podsjetimo, javnost pamti kao jednog od sudionika velike tučnjave u Beogradu na utakmici Crvene Zvezde i Partizana prošle godine.

Firić je bio u skupini još nekoliko splitskih huligana koji su sudjelovali u neredima, a na kraju su jedva izvukli živu glavu sa stadiona Partizana. Nekoliko su mjeseci proveli u srpskom zatvoru, a onda su deportirani u Hrvatsku.

Bizarna priča o splitskim huliganima koji su se našli u sukobu Grobara i Delija nikada do kraja nije razjašnjena, a prema informacijama iz srbijanskih medija, Splićani su bili angažirani kao tjelohranitelji jednoga od vođa jedne frakcije Grobara koja je namjeravala zauzeti južnu tribinu Partizanova stadiona, prenosi slobodna dalmacija

Osoba koju se navodno trebali štititi osim u srbijanskim navijačkim, odnosno huliganskim krugovima povezuje se i s vrlo ozbiljnim srbijanskim kriminalnim krugovima upletenima u naručene likvidacije i međunarodnu trgovinu kokainom. I prije incidenta u Beogradu Firića je policija prijavljivala zbog nasilnih kaznenih djela.

Komentari

Komentari