Srijeda, 5 kolovoza, 2020

U Slavoniji potencijalno novo žarište koronavirusa – Ako ste bili na misnom slavlju ograničite maksimalno kretanje i druženja

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 163.

Aktivnih slučajeva je 13 od kojih su tri osobe hospitalizirane, a pod mjerom samoizolacije je 48 osoba.

Sukladno zamolbi epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije obavještava i moli građane koji su 29. srpnja, u srijedu, bili na misnom slavlju u 18,30 sati u Crkvi Presvetog Trojstva (Velika crkva), da se u narednih 14 dana iz mjere predostrožnosti ponašaju odgovorno, minimiziraju kretanje i veća druženja s drugim osobama te da se, ukoliko osjete bilo kakve respiratorne simptome, odmah jave svom obiteljskom liječniku, stoji u priopćenju.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoji u priopćenju. (Hina)

Foto Ilustracija


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MUP raspisao tjeralicu za Delijom koji urinira na zastavu RH i spomenik braniteljima
>>> Unutarnja kontrola utvrdila: Polcijska službenica je pucala u 30-godišnjaka iz opravdanih razloga
>>> DHMZ upozorava na toplinski udar i poziva građane na oprez: Obratite pažnju na prvi i najozbiljniji simptom
>>> Pupovac za srbijanske Novosti: Još nije donesena definitivna odluka, ali ako Boris ode u Knin, ne ide slaviti, nego se žrtvovati
Komentari

Komentari