U PETRINJI JE SVE BILA GLUMA? “Spušten je zastor…”

Podijeli

U RTL Direktu Zoran Šprajc dao je komentar o zbivanjima na petrinjskom području, točnije o gradnji kontejnerskog naselja na nekadašnjem Sajmištu koji izgleda kao neka vrsta predstave, nazvana “Mi gradimo kontejnersko naselje, kontejnersko naselje gradi nas”.

“Odred vojnika i časnika vješto je glumio da nešto radi, jedni su držali lopate, drugi geodetske instrumente, časnici su kao nešto važno zapisivali, a u pozadini je stajao veliki vojni bager koji je motor upalio točno kad je trebalo – kad je na ledinu došla skupina ministara i lokalnih političara praćena medijima”, rekao je Šprajc.

Tomo Medved, jedan od glavnih aktera cijele ove priče, šef Stožera civilne zaštite zadužen za uklanjanje posljedica razornog potresa, rekao je da će se u narednih 20 dana realizirati smještaj u mobilne kućice i kontejnere, ali nakon toga na gradilištu je “spušten zastor”, ministri i mediji su se razišli svojim kućama, vojnici svojim vojarnama, a bager se ugasio i otada se više nije palio.

Austrijski Strabag u međuvremenu je potpisao ugovor za “novu kontejnersku predstavu, ali ti se glumci na pozornici još nisu ni pojavili”. Za mjesec dana bi na nekadašnjem Sajmištu Petrinjci trebali živjeti, raditi, jesti i spavati, a osim kontejnera imat će pučku kuhinju i objekt za dječju psihološku pomoć. No, radova na naselju nema.

Komentari

Najnovije