Srijeda, 8 srpnja, 2020

U NJEMAČKOJ BICIKLISTI “POLUDJELI”: Nijemci razmišljaju o uvođenju registarskih pločica za bicikle?

Kako javljaju njemački mediji, u posljednje vrijeme na ulicama velikih njemačkih gradova dolazi do neprimjerene vožnje biciklista, što izaziva nesigurnost kod pješaka. Stoga su policajci u Dortmundu izveli jednu sasvim neuobičajenu akciju. Naime, policajci su zaustavljali bicikliste i legitimirali te postavili nadzorne kamere na biciklističke staze.

– U posljednje vrijeme našim gradom biciklisti jure i brzinom do 80 km/sat, što izaziva nesigurnost kod brojnih pješaka, pogotovo starijih ljudi. Pješaci su se žalili i mi nismo imali drugog rješenja nego izvesti ovakvu jednu akciju. Naravno, biciklisti nemaju registarske pločice na biciklima i drugog načina legitimacije onih koji krše javni red i mir nismo imali, za Bild je kazao dužnosnik Policijske uprave u Dortmundu.

Inače policijski dužnosnik Krad Aget Franken u Dortmundu već duže vrijeme prati “poludjele” bicikliste. Prema njegovim riječima veliki je broj onih koji voze bicikla prekomjernom brzinom. Uglavnom su to mlađi ljudi, a najčešće voze bicikla slovenskog proizvođača. Zato se ovih dana razmišlja o uvođenju registarskih pločica iza bicikle.

Anto Pranjkic/Priznajem.hr

Komentari

Komentari