Petak, 28 veljače, 2020

U MLJEVENOJ KAVI PRONAĐEN UZNEMIRUJUĆI SASTOJAK: Velike su šanse da ste s njom već popili i ovu grozotu

Ništa se ne može učiniti da se te napasti filtriraju iz kave jer one jednostavno ‘srastu’ sa zrncima

Brojni ljudi ne mogu zamisliti početak dana bez kave, ali nakon ovoga otkrića neki bi se mogli ekspresno odreći te slatke jutarnje navike. Svi oni koji kupuju mljevenu kavu sada bi se mogli naći u gabuli, prenosi Magazin.hr

Jeste li ikad iskusili alergijsku reakciju nakon svježe pripremljene kave kod kuće? Objašnjenje bi vam moglo zgaditi život. Naime, čini se kako uopće niste alergični na kofein ili kavu kao takvu, već na neočekivan sastojak od kojega ćete se naježiti.

Ako kavu spravljate od industrijski mljevenih zrna, postoji velika šansa da konzumirate i ponekog mljevenog žohara, prenosi Mirror. Sveučilišni profesor biologije Douglas Emlen prvi je proveo istraživanje na ovu temu.

Slična reakcija na žohare i na kavu

Na to ga je potaknula svojevremena tvrdnja njegova profesora, koji je pio isključivo kavu iz aparata u kafićima. Mljevena mu nije padala na pamet zbog, kako mu je rekao, opasnosti od žohara. Nakon godina predavanja entomologije te istraživanja insekata, profesor Emlen postao je alergičan na žohare, koje je često držao u rukama.

Više nije mogao dotaknuti žohara da ne dobije alergijsku reakciju. Slično mu se događalo i kada bi pio kavu od mljevenih zrna. Kada je proučio poveznicu, profesor je otkrio da se mljevena kava radi od golemih paketa koje nerijetko zaraze žohari.

Slično je i s čokoladom

Emlen je objasnio kako se ništa ne može učiniti da se te napasti filtriraju iz kave jer one jednostavno “srastu” sa zrncima. Već osjećate mučninu? Ima još! Dr. Emlen dodaje kako američki standardi dopuštaju da kava sadržava čak 10 posto insekata.

A, sada tek slijedi prava “bomba”. Naime, čokolada koja se radi od kakaovca nagomilanog u golemim paketima, ima sličnu sudbinu. Mi smo upravo završili s kavom i čokoladom, a vi?


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Španjolski rukometaši moraju biti ljubomorni na svoje suparnike iz Hrvatske; oni to nisu doživjeli…
>>> Pucnjava na istoku Zagreba: Jedna osoba ranjena, policija na terenu
>>> VINKOVCI: Živi na ulici kako bi pobjegao od oca zlostavljača
>>> VRATIO SE KINEZ “USTAŠA” IZ IMOTSKOG: “Pjevao je pjesme koje potiču mržnju, bit će sproveden pred suca”
>>> Glupost godine – Zbog sitnog prekršaja bacio prometnu kameru u jezero pa se sam prijavio!
Komentari

Komentari