Srijeda, 12 kolovoza, 2020

U MADRIDU OSKRNAVLJENA GROBNICA OBITELJI PAVELIĆ: Oba grobna mjesta išarana crvenom bojom, natpisima SKOJ i zvijezdom petokrakom

Odbor koji brine o ostavštini Višnje Pavelić, posljednje umrle od troje djece poglavnika Nezavisne Države Hrvatske dr. Ante Pavelića, poslao je fotografiju grafitima išarane grobnice obitelji Pavelić u Madridu te kratko priopćenje u kojem osuđuje “vandalski čin skrnavljenje grobnice obitelji Pavelić”. 

Uz napomenu kako kako “svaka mrtva osoba ima pravo na označeno grobno mjesto”, a živi “na odavanje počasti svojim mrtvima”, Odbor koji brine o ostavštini Višnje Pavelić, a time i o njezinoj obiteljskoj grobnici u Madridu, navodi kako su „neokomunističi izgrednici grafitima oskrnavili i oštetili grobnicu te tako podsjetili na skrnavljenja i rušenja hrvatskih grobova i mnogih grobalja diljem Hrvatske i BiH nakon uspostave njihove Jugoslavije“.

Kao što se vidi na poslanoj fotografiji, grobnica u kojoj su pokopani dr. Ante Pavelić, njegova supruga Mara, sin Velimir i kćer Višnja Pavelić, je oskrnavljena grafitima ispisanim na ćirilici te komunističkim simbolima srpa i čekića. Na nekoliko mjesta na ćirilici je ispisana i skraćenice SKOJ, a koja znači Savez komunističke omladine Jugoslavije, prenosi fenix

Išaran i križ između grognih mjesta / Foto: Fenix (O.V.P.)
Išaran i križ između grobnih mjesta / Foto: Fenix (O.V.P.)

Križ iznad dvaju grobnih mjesta je također oskrnavljen i prekrižen crvenom bojom, a ispod njega je nacrtana komunistička zvijezda petokraka, srp i čekić te natpis SKOJ.

Obzirom da se radi o privatnom madridskom groblju, Odbor koji brine o ostavštini obitelji Pavelić navodi kako su uputili prosvjedno pismo vlasnicima groblja te zatražili saniranje oštećenja sa čišćenjem grobnice i uklanjanje jugokomunističkin simbola.

Autor: Fenix-magazin/SIM/B.Jakeljić


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) DIJELITE DALJE, EVO VAM DOKAZA! Za Dom Spremni koristili su Tigrovi i Gromovi
>>> Svjedoku koji je u Bujici progovorio protiv Bude Lončara – zapaljen automobil!
>>> Zbog komentara na društvenoj mreži završio u pritvoru, prijeti mu i do pet godina zatvora
>>> VIDEO Ovako migranti pljačkaju po Čapljini
Komentari

Komentari