FaH

U KNINU ĆE UHIĆIVATI SVE S HOS-ovim OZNAKAMA? Što znači ova Plenkovićeva najava?

Podijeli

”Ključno je da 25 godina nakon Oluje šaljemo signal u kojem potpredsjednik Vlade iz SDSS-a šalje novu poruku o odnosu između hrvatskog naroda i pripadnika manjina, između Srbije i Hrvatske, te o tome kakvu Hrvatsku gradimo za četvrto desetljeće svoje samostalnosti.

Manjine su integralni dio hrvatskog društva i njihovi su zastupnici naša stečevina i samo ovako možemo utemeljiti vrijednosti koje zastupamo”, rekao je Andrej Plenković u izjavi za N1 televiziju.

Osvrnuo se i na najavu da će se na obilježavanju Oluje pojaviti branitelji u majicama na kojima je istaknut pozdrav “Za dom spremni”.

“Ipak očekujem da u protokolu budu u majicama koje je tiskalo Ministarstvo branitelja ili majicama svojih postrojbi”, rekao je Plenković. Na pitanje novinara očekuje li probleme, odgovorio je da će ondje biti službe koje trebaju osigurati potencijalne probleme.

Kako doznaje portal Dnevno.hr, policija je pod punom spremom, a u Kninu bi doista mogli biti sankcionirani svi oni koji se na obilježavanju Oluje pojave s natpisom “Za dom spremni”.

Komentari

Najnovije