U HRVATSKOJ 52 OBOLJELA, približavamo se ponovo broju od 1000 aktivnih slučajeva

Podijeli

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 930.

Još je 89 osoba na bolničkom liječenju, a pet pacijenta na respiratoru.

U protekla 24 sata testirano je 866 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 3.272 osobe zaražene novim koronavirusom, od čega 52 u protekla 24 sata.

2.229 osoba se oporavilo,a dosad je preminulo stotinu i trinaest osoba.

Do sada je testirano 86.860 osoba, od čega 866 u protekla 24 sata.

Podaci su prikupljeni od lokalnih stožera zaključno s 12:45 i moguće je da se kasnije pojave razlike u objavljenim brojkama zbog kasnijeg termina objave podataka nekih stožera, objavio je Nacionalni stožer.

Korona svadba u Splitu

NA SVADBI u okolici Splita prije nekoliko dana zarazilo se 12 osoba.

“Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 166 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 14 novooboljelih osoba.

10 osoba je iz Splita, 1 osoba iz Dugopolja, 1 osoba iz Podstrane, 1 osoba iz Trogira i 1 osoba iz Makarske. Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba 12 ih se dovodi u vezu sa svadbenim okupljanjem od prije nekoliko dana, dok se dvije osobe ne dovode u vezu sa spomenutim događajem.

Svi novooboljeli epidemiološki su obrađeni, a njihovi kontakti se obrađuju. 160 osoba nalazi se u samoizolaciji. Nijedna covid pozitivna osoba ne nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split”, stoji u priopćenju splitskog stožera.

Navodno je na svadbi bilo oko 150 osoba, piše N1.

Bolnica u Rijeci izvor zaraze?

U BOLNICI u Rijeci zaražena su dvije djelatnice, potvrdili su za Index iz KBC Rijeka. Dva djelatnika su za sada bez simptoma te nisu na liječenju.

Osim dvoje zaposlenika, na Klinici za infektivne bolesti ove bolnice od ranije se na liječenju nalazi jedna muška osoba.

Jedna pozitivna osoba povezana je s javnim okupljanjem (Čobanijada) koje je održano u naselju Podcrkavlje 27. lipnja. S obzirom na to da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s navedenim događanjem na kojemu je bilo puno sudionika, mole se sve osobe koje su bile na tom događanju da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, da se jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri.

Komentari

Najnovije