FaH

Turisti vikali na ženu jer je na majici imala šahovnicu s prvim bijelim poljem, pa se čudili što je zaposlenik HAC-a stao u njenu zaštitu

Podijeli

Turist Sanjin Bužo, rođen u Sarajevu, a živi u Bruxellesu tvrdi da se kod Šibenika, prilikom plaćanja cestarine oko naplatne kućice i njegovog automobila počela vrzmati ženska osoba u crnoj majici s natpisom “ZA DOM kliče”. Ispod tog natpisa je šahovnica s prvim bijelim poljem, što je prema Buži, očigledno aludiranje na ustaštvo.

“S obzirom na to da se slobodno kretala oko kućice, rampe i auta, djelovala je kao zaposlenica HAC-a iako nije imala vidnih oznaka kompanije. Uvrijeđena prizorom, moja supruga joj je kroz prozor rekla: “Gospođo, to vam je fašistička majica!” Žena se osvrnula i pitala “Što ste rekli” i dobila je isti komentar, prenosi narod.hr

U isto se vrijeme odvijala transakcija naplate cestarine prilikom koje je službenik Hrvatskih autocesta (HAC) počeo braniti dotičnu ženu riječima: “Što je vi napadate i prijetite (iako nikakve prijetnje nije bilo), ona ima pravo da nosi što hoće. Na moju opasku da se on nema što miješati ako žena nije zaposlenica HAC-a i da samo naplati cestarinu, on je opetovano ustvrdio da ona može nositi što hoće i da prestanemo prijetiti”, napisao je Bužo.

Na to je odgovorio da žena nosi majicu koja veliča zločinački režim i da je to njima uvredljivo. Nakon toga Bužo tvrdi da je službenik HAC-a u naplatnoj kućici galameći rekao: To je najbolji režim koji je postojao i treba vas sve potamaniti. Bužo dodaje da je na potvrdi o plaćanju cestarine vidio ID blagajnika i da je nazvao etičku liniju HAC-a te je službeniku koji se predstavio kao Anđelko prijavio prijetnju smrću. Tvrdi i da nikakav dogovor nije dosad dobio.

Jedan od korisnika na Twitteru komentirao je: “Mislim da bi ipak bilo učinkovitije da si mu od zuba napravio šahovnicu. Svaka čast na suzdržanosti”, na što je Bužo ustvrdio “nisam si htio kvarit godišnji a bilo i djece u autu”.

U HAC-u pak kažu da su na službenu mail adresu [email protected] 10. kolovoza zaprimili pritužba korisnika na ponašanje blagajnika na naplatnoj postaji Šibenik te je korisniku dostavljen odgovor. Navode da je provjerom ustanovljeno je kako majicu nije nosio radnik HAC-a, već je majicu nosila ženska osoba koja je tražila informaciju na naplatnoj postaji.

“U dijelu navoda koji se odnosi na komunikaciju korisnika s blagajnikom na žalost nismo u mogućnosti potvrditi kao ni utvrditi sadržaj konverzacije s obzirom na to da je na naplatnim postajama i u naplatnim kućicama instaliran sustav video nadzora bez audio zapisa, a blagajnik koji je izvršio naplatu cestarine u svom pisanom očitovanju vezanom za predmetni događaj negira opisani način komunikacije”, kažu u HAC-u, prenosi Večernji list.

U toj tvrtki ističu da je njihova poslovna politika prvenstveno usmjerena na zadovoljstvo i sigurnost korisnika, te da imaju nultu toleranciju na bilo kakve ispade svojih djelatnika čiji je cilj nacionalna, vjerska ili bilo koja druga netrpeljivost, koje bi, ako se dokažu, svakako bile sankcionirane.

“Sve primjedbe i sugestije svojih korisnika iznimno uvažavamo i prihvaćamo s krajnjom pažnjom te ih koristimo kao korektivne mjere prema kontinuiranom podizanju razine usluge i sigurnosti naših korisnika”, poručuju iz HAC-a.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> NEĆETE VJEROVATI TKO DOLAZI PJEVATI U HRVATSKU: Poslušajte kako prijeti Tuđmanu u pjesmi
>>> ZAŠTO NE PIŠETE ŠTO SU MENI UČINIILI U KAFIĆU? Došao je ovim kombijem i slučajno uletio na ‘četnički dernek’. Evo kako je prošao…
>>> Kuščević tvrdi: To na slici nije Pavelić, već moj djed ili pradjed
>>> Pupovac: Ne postoji nitko tko će mi začepiti usta
Komentari

Najnovije