Utorak, 7 srpnja, 2020

TUČA POHARALA DIO HRVATSKE, TEMPERATURA DRASTIČNO PALA: Možda ćete zbog vremenskih uvjeta morati mijenjati planove

U Ogulinu je temperatura zraka u 11 sati bila 17 stupnjeva Celzijevih i naglo je pala na osam, a u 13 sati porasla je, ali samo na 11 stupnjeva.

Na velikom prostoru Karlovačke županije padala je u subotu tuča praćena grmljavinom, ali dojava o štetama nema, jer je uglavnom bila veličine graška.

Iako je u Ogulinu bila i veća i obilnija, nije padala velikom silinom te nije prouzročila veću štetu, doznaje Hina u meteorološkim postajama u Karlovcu i Ogulinu.

“Nevrijeme je došlo sa sjevera između 11 i 12 sati i kretalo se prema jugu, te je donijelo tuču, s tim da je tuča bila u veličini zrna graška do lješnjaka i nije padala velikom silinom”, rekao je Hini meteorološki motritelj iz Ogulina Viktorio Slišković i ustvrdio da nema većih šteta.

U Ogulinu je temperatura zraka u 11 sati bila 17 stupnjeva Celzijevih i naglo je pala na osam, a u 13 sati porasla je, ali samo na 11 stupnjeva.

Zahladilo je i u Karlovcu, a motritelj Zoran Lasić kaže da u Karlovcu i oko njega tuča uglavnom nije bila intenzivna, da je padala uglavnom uz pljusak te nije bila veća od zrna graška.

Prognoza za ostatak zemlje

Upravo je tuča na karlovačkom području bila prvi ozbiljniji trag najavljivane promjene vremena.

Prema prognozi DHMZ-a danas će tijekom dana biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i nestabilno te razmjerno svježe. Poslijepodne i navečer će uglavnom u unutrašnjosti biti lokalnih pljuskova i grmljavine, ponegdje i izraženijih. U Dalmaciji i dalje pretežno sunčano. Vjetar će puhati slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, a na kopnu ponegdje i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati od 17 do 21 °C, a u će biti i nešto gorju niža. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> DRUGA STRANA PRIČE: ‘Dr. Jusup je na leđima nosio ranjene preko Velebita, pod punom vatrom i raketiranjem’
>>> POTRESNA ISPOVIJEST MILIJARDERA KOJI JE U MASAKRU NA ŠRI LANCI OSTAO BEZ TROJE DJECE: ‘Ovo je nepojmljivo…’
>>> Ponosni otac: Zlatko Dalić pohvalio se sinovim uspjehom
>>> Sin je umro i ostavio veliku plavu mrlju na tepihu: 14 godina kasnije majka je shvatila što je to značilo
Komentari

Komentari