Ponedjeljak, 30 ožujka, 2020

Trump optužuje ljevicu: “Ništa ne rade, jedino se bave lovom na vještice”

AMERIČKI predsjednik Donald Trump optužio je danas demokratsku oporbu da zanemaruje svoj nužni parlamentarni rad i radije nastavlja “lov na vještice”, posebice istragu o mogućim prekršajima milijardera tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine.

“Nakon dvije godine temeljitog i skupog ‘lova na vještice’ demokrati nisu zadovoljni rezultatima i zahtijevaju obnovu procesa. Drugim riječima, ‘lov na vještice’ se nastavlja”, napisao je Trump na Twitteru.

On je aludirao na istragu specijalnog tužitelja Roberta Muellera o ruskom uplitanju u izbore 2016. na temelju sumnji u dosluh između njegove  kampanje i Moskve i o njegovim pokušajima da spriječi nastavak tih ispitivanja.

Trump kaže da ga “zlostavljaju”

Mueller je u svom izvješću rekao kako nije bilo dosluha Trumpove kampanje i Rusije, ali brojni demokrati nastavljaju svoja istraživanja Trumpa nakon što su osvojili većinu u Zastupničkom domu Kongresa opravdavajući to navodnim nejasnim područjima koja su otkrivena izvješćem.

Ta strategija bi se mogla obiti o glavu oporbe približavanjem predsjedničkih izbora 2020. jer je Senat s republikanskom većinom gotovo otklonio izglede za svrgavanje milijardera.

A Trump će iskoristiti to vrijeme da bi optuživao demokrate za nedjelovanje i sterilna prepucavanja, stavljajući im pod nos svoju izvrsnu gospodarsku bilancu.

“Demokrati ništa ne rade u Kongresu. Jedino se bave pobijanjem Muellerova izvješća, ‘lovom na vještice'”, napisao je na Twitteru i dodao: “Zlostavljanje predsjednika.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NEVJEROJATNO! Složili se Raspudić i Klasić: Evo oko koje teme
>>> ŠKORO OVO IZJAVOM UZBURKAO POLITIČKU SCENU: Hoće li se kandidirati za predsjednika?
>>> (VIDEO) ŠOKIRANI SMO! Evo za koga će glasati čovjek koji slovi za jednog od najpametnijih Hrvata
>>> Policajac je naredio ženi da otvori prtljažnik, nije imao pojma da ga ona slika
Komentari

Komentari