Foto: Pixabay

Listerioza se ne prenosi s čovjeka na čovjeka. Čovjek se zarazi jedući zaraženu hranu, sirovo mlijeko, sir, povrće, meso i drugo

Tri su osobe umrle u bolnici u Velikoj Britaniji nakon infekcije patogenom bakterijom koja uzrokuje listeriozu, a izgleda da je izvor zaraze u pakiranim sendvičima, priopćila je u petak agencija za javno zdravstvo PHE (Public Health England).

“Zaraza listerijom utvrđena je kod šestero teško bolesnih pacijenata hospitaliziranih u Engleskoj. Tri pacijenta su nažalost umrla”, navodi PHE u priopćenju.

Proizvođač sendviča The Good Food Chain zaustavio je njihovu proizvodnju dok traje istraga o okolnostima infekcije, dodaje agencija, prenosi net.hr

Listerioza se ne prenosi s čovjeka na čovjeka. Čovjek se zarazi jedući zaraženu hranu, sirovo mlijeko, sir, povrće, meso i slično. Slika bolesti ovisi o imunološkom stanju osobe pa tako imunološki zdravi mogu katkad zadobiti akutni gastroenteritis s povišenom tjelesnom temperaturom, a u starijih osoba i novorođenčadi može se razviti sepsa i upala moždanih ovojnica. U trudnica se bolest preko posteljice može prenijeti na plod i uzrokovati pobačaj.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŽENA KOJA JE VIDJELA STRAVIČNU NESREĆU NA ODMORIŠTU IZNIJELA UŽASNE DETALJE: ‘Dogodilo se praktički u sekundi…’
>>> KOSOVSKA TELEVIZIJA: Srbijanska policija ušla osam kilometara na teritorij Kosova
>>> PADRE PIO GA POSLAO U MEĐUGORJE: Umirući dječak ozdravio čim je izašao iz autobusa!
>>> JE LI I PENAVA KRENUO U OBRAČUN S PLENKOVIĆEM: Što to šefu poručuje između redaka?
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!