Srijeda, 27 svibnja, 2020

TREBATE MASKU? Ovdje možete kupiti perive maske proizvedene u Hrvatskoj

Hrvatske ljekarna, suočena s velikim nedostatkom zaštitnih maski i antiseptika uslijed izbijanja epidemije koronavirusa, mobilizirala je vlastite snage i pokrenula proizvodnju. Sama ljekarna proizvodi antiseptik, dok zaštitne maske za njih šivaju radnici. Iako dnevno proizvedu male količine zaštitnih maski, tržište ih lako proguta pa su prve serije isporučene ljekarni odmah rasprodane.

Same maske proizvode se od pamuka, bijele su boje, mogu se iskuhavati na 95 stupnjeva u perilici te glačati i ponovno koristiti, što im je najveća prednost u odnosu na jednokratne maske.

Klasične maske koje najčešće vidite u bolnici se moraju bacati čim postanu vlažne odnosno traju manje od jedan dan. Za razliku od njih ove maske možete oprati i do 50 puta što u konačnici masku čini jeftinijom od klasične. Razina zaštite je nešto manja no za obično stanovništvo koji nemaju direktan doticaj sa oboljelima je dovoljno. S obzirom da u Hrvatskoj nema dovoljno maski puno je bolje imati ovakvu masku nego nikakvu što potvrđuje i svjetska zdravstvena organizacija.

Dolaskom koronavirusa u Hrvatsku, kirurške zaštitne maske su preko noći planule no još uvijek ima nekoliko mjesta na kojima ih možete kupiti. Jedna od takvih je i web trgovina >> zastitna-maska.com

Proizvođači nas uvjeravaju da sav novac ostaje u Hrvatskoj pa je tako sama proizvodnja maski u Međimurju dakle dio ide domaćim tekstilnim radnicima, distribucija i obrada u Slavonskom Brodu a dostava putem Hrvatske pošte.

”Dvoslojno, gusto tkanje i za razliku od maski kućne izrade koji nemaju nikakvu zdravstvenu garanciju, naše maske prolaze kroz rigorozan test europskih kontrola koji se obnavlja svake godine.” stoji u opisu proizvoda.

Na svojim stranicama između ostaloga pišu ”onemogućava osobi nesvjesno doticanje usta i nosa. Prosječna osoba nesvjesno rukama dotakne nos, oči i usta 23 puta u 60 minuta”

Iako se čini razumljivim kako koristiti zaštitne maske, pogledajte kako ih pravilno treba upotrijebiti:

 

Komentari