Utorak, 4 kolovoza, 2020

TRAGEDIJA NA PUTU IZ MOSTARA U ZAGREB Djevojčica (9) preminula u Zadru zbog vodenih kozica

Na putu iz Mostara za Zagreb preminula je 9-godišnja Marija R. od komplikacija nastalih nakon što je oboljela od vodenih kozica.

Ona se, naime, liječila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, no kako joj je stanje bilo sve gore, tamošnji liječnici odlučili su je poslati na liječenje u Zagreb. U nedjelju oko 12 sati uputili su je iz Mostara za Zagreb Hitnom pomoći.

U vozilu iza Hitne putovali su roditelji djevojčice. No, na autocesti između Splita i Zadra djevojčici se stanje pogoršalo, pišu 24 sata. Ekipa Hitne pomoći odmah je sišla s autoceste i zaputila se u zadarsku bolnicu. No, unatoč trudu liječnika, devetogodišnjakinja je oko 19 sati preminula, piše 24sata.hr.

Djevojčica je navodno na autocesti između Splita i Zadra pala u arest, prestali su joj raditi srce i pluća.

Iz zadarske bolnice potvrdili su da su tijekom nedjelje primili djevojčicu u pratnji liječničke ekipe iz SKB-a Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

– Dežurni liječnici Objedinjenog hitnog bolničkog prijama poduzeli su sve mjere, međutim unatoč poduzetom djevojčica je preminula – kazao je dr. Edi Karuc iz zadarske bolnice.

Liječnicima ipak nije bilo jasno zbog čega Hitna pomoć nije odmah išla u Split te zbog čega su mostarski liječnici zahtijevali da djevojčicu odvezu u Zagreb.

Vodene kozice, upala pluća i gnojna sepsa bili su uzrok smrti – kažu poznanici ove obitelji, dodajući i kako je u mostarskoj bolnici sve odrađeno kako treba.

– Znam i sigurna sam da će nas čuvati i paziti odozgo. Nebo je dobilo najljepši osmijeh. Volim te. Moj Anđeo je izgubio svoju životnu borbu – napisala je učiteljica u oproštaju od devetogodišnjakinje./HMS/fah

Komentari

Komentari