Utorak, 26 svibnja, 2020

Totalni kaos s propusnicama, od sutra vrijede nova pravila

Mnogi rade u drugom mjestu, čak i ako samo trebaju do svojih polja

Novi režim izdavanja e-propusnica, koji je za cilj imao uvesti bolju kontrolu i otežati prijevare, u mnogim mjestima izazvao je kaos jer zbog usitnjenosti i brojnosti općina i gradova, mnogi rade u drugom mjestu od svog prebivališta.

Do livade i oranice Zlatko ne može bez propusnice, prenosi RTL. Kao vlasnik OPG-a do sad si ju je izdavao sam. Ali od ponedjeljka idu nova pravila.

Ne može do polja

“Za ponedjeljak ne znamo kako će to početi jer nitko ne zna kak budu propusnice, kak doći do njih, ako budu sustavi otvoreni nekak ćemo se snaći, ali ne znamo ništa za sada”, rekao je Zlatko Novak, vlasnik obiteljskog gospodarstva Novak.

Zbog osoba poput njega, u općini Štrigava je pristupačniji pristup, pa oni koji nemaju internet zahtjev za propusnice stavljaju u kutiju.

“Ljudi koji trebaju, dođu tu ispune i mi im tu kutijicu stavimo u propusnicu zatvorimo i oni si dođu i podignu”, izjavio je Damir Kovačić, načelnik Stožera civilne zaštite općine Štrigava.

S jednog kraja grada na drugi preko općine

Problem s usitnjenom teritorijalnom organizacijom dobro ilustrira Međimurska županija. U ovoj najgušće naseljenoj županiji na 730 kvadrata ima 25 općina i gradova. I više od 20 tisuća domaćinstava bavi se nekom vrstom poljoprivredne proizvodnje.

“Živite recimo na području grada Čakovca i vama propusnica ne treba za kretanje na području grada. Međutim neka naselja koja pripadaju gradu Čakovcu, da biste došli do centra grada morate proći preko općine. Odluka nacionalnog stožera je unificirana za cijelu Hrvatsku, ali treba ipak uvažavati specifičnosti regija”, pojasnio je Matija Posavec, međimurski župan.đ

I Rijeka u problemima

Ni veliki gradovi nisu lišeni problema.  Rijeka je po starom načinu izdala više od 6 tisuća propusnica, u novom više od tisuću.

“Mi smo uputili jedan zahtjev stožeru da se prostor bivše općine Rijeka, to su Rijeka i prsten tretiraju kao jedna cjelina”, rekao je Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.

Krivotvorenje propusnica

Inače, već imamo i slučaj krivotvorenja propusnice. Policija Sisačko-moslavačke županije je provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 20 i 47 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NAJNOVIJE OTKRIĆE O KORONAVIRUSU ‘Čini se da ključnu ulogu u najtežim oboljenjima igra medicinski fenomen
>>> DOKAZ ZATAŠKAVANJA!? U Wuhan isporučeno puno više pogrebnih urni od službenog broja umrlih!
>>> Ohrabrujuće vijesti iz Austrije: uskoro plan o povratku u normalno stanje
>>> Dr. Markotić o Imunološkom zavodu, privatnom životu, pandemiji i vjeri: ‘Živjeti po načelima kršćanstva je bitno’
>>> Kad će pandemija završiti? Procjena Instituta Robert Koch mnoge bi mogla neugodno iznenaditi
Komentari

Komentari