Četvrtak, 4 lipnja, 2020

Tomo Medved: Tendenciozno i netočno se manipulira braniteljskim mirovinama

Ministar branitelja Tomo Medved najavio je uoči sjednice Vlade da će idućih dana objaviti sve podatke o braniteljskim mirovinama, tako da će se moći vidjeti koliko je korisnika tih mirovina i brojčana kretanja kroz duže razdoblje. Nije htio komentirati to što na službenoj komemoraciji u Bleiburgu ove godine neće biti najviših predstavnika vlasti

Medved je odgovorio na pitanje treba li braniteljske mirovine izdvojiti iz sustava mirovinskog osiguranja.

“Radi se o izrazito zahjevnom i složenom procesu, one su u velikoj mjeri već izdvojene. Ovih dana ćemo se osvrnuti na način kako se braniteljske mirovine obračunavaju, na segmet koji se izdvaja iz mirovinskog i onaj dio iz proračuna”, rekao je Medved.

Odbacio je tvrdnje o rastu broja braniteljskih mirovina

“Nažalost, određene strukture tendenciozno i netočno manipuliraju s brojkama, dostavit ćemo vam cjelovitu sliku iz koje će biti vidljivo kretanje unatrag nekoliko godina pa ćete vidjeti koji branitelji koriste koju imovinu po kojoj osnovi”, poručio je ministar.

Osvrnuo se na komemoraciju u Bleiburgu ove subote na koju s ministrom Kuščevićem ide kao predstavnik Vlade. Pozvao je sve građane da se pridržavaju austrijskih zakona. Nije htio komentirati činjenicu da u subotu na Bleiburg neće ići predsjednik Sabora Jandroković, koji će vijence položiti danas.

Kao predstavnik Sabora ide zastupnik Ante Sanader, a kako se doznaje tamo će ići i Milijan Brkić, ali ne u funkciji potpredsjednika Sabora.

Komentari

Komentari