Zagreb, 16.05.2021 - Izborni stožer MOZEMO gdje se očekuju službeni rezultati izbora za gradonačelnika Grada Zagreba. Na fotografiji Tomislav Tomašević. foto HINA/ Daniel Kasap/ dk

TOMAŠEVIĆ SE PREDOMISLIO? Najavio čistke u Zagrebu, tko će sve ostati bez posla?

Podijeli

Tomislav Tomašević je u utrci za zagrebačkog gradonačelnika dobio čak 45,13 posto glasova. Nešto manje osvojila je lista platforme Možemo! za Skupštinu Grada Zagreba, kandidati s liste dobili su ukupno 40,83 posto glasova, što znači da će Možemo! imati čak 23 mandata u Gradskoj skupštini, tek jedan mandat manje nego što je potrebno za apsolutnu većinu.

– Tajna našeg uspjeha je upravo to što smo proklamirali cijelo vrijeme – promjena modela upravljanja i suradnja s građanima. To su dvije stvari koje će sasvim sigurno donijeti pobjedu i u drugom krugu. Ljudima je naprosto dosta korupcijske hobotnice, preplaćivanja svega, nebrige za ovaj grad i zaključili su zajedno s nama da idemo u pravu i veliku promjenu – komentirala je za N1 Urša Raukar uspjeh Tomaševića i Možemo!.

– Radikalnim smatram promjenu modela upravljanja. Dosta je s upravljanjem kojeg vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja gdje je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka i dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad. Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme, naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju. Mi smo politička opcija, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati Gradsku upravu, nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni ogromni europski gradovi, nego ih svesti na otprilike 15-16. Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane za koje nitko ne brine – najavila je Raukar te dodala da od svih gradskih pročelnika, direktora i Uprave Holdinga očekuju da stave svoje mandate na raspolaganje.

– Ako neki neće dati mandat na raspolaganje, postoje rješenja za takve situacije bez ikakvih šteta za grad, uvijek treba paziti da ne dođe do sudskih procesa koji bi bili štetni za grad. Vjerujem ipak da će svima biti jasno da je poštenije i bolje dati mandat na raspolaganje, smatram da je to elementarna demokratska potreba – rekla je.

Na pitanje hoće li u koaliciju s SDP-om, s obzirom na to da im za većinu u Skupštini nedostaje samo jedan vijećnik, kazala je kako su uvijek bili spremni na suradnju i razgovor sa svim stranakama od centra na lijevo.

– Dopustite da završi drugi krug pa da krenu razgovori. Sigurna sam da ćemo imati većinu, produktivnu većinu koja će podržavati gradonačelnika i da grad napreduje – kazala je i dodala kako je kod Škore evidentno da se radi samo o želji da se zauzme vlast i resursi Grada Zagreba – zaključila je Raukar za N1.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Počinje otvaranje Hrvatske? Iz Stožera objavili super vijest, evo koje se sve stvari vraćaju
>>> GOVOR MRŽNJE ILI…? Procijeniti sami! “S pristalicama Škore se ne želim ni naći u istom tramvaju”
>>> SRPSKA MAFIJA radila ćevape od ubijenih ljudi, i jeli ih sa senfom i lukom!
>>> Hamas raketama probio Željeznu kupolu od 2,5 milijardi dolara
Komentari

Najnovije