Zagreb, 04.06.2021. - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obratio se javnosti nakon primopredaje izvršnih ovlasti. Na fotografiji Tomislav Tomašević. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

TOMAŠEVIĆ MAJKAMA DAO ROK: Službeno je, tko rodi dijete poslije ovog datuma gubi sva prava

Podijeli

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije. Ranije je najavio kako će to biti uobičajena praksa svakog utorka.

Govorio je o novim mjerama štednje u Zagrebu, odlukama koje je stavio na javno savjetovanje te napretku u obnovi grada. Odogovarao je sa svojim zamjenicima i na pitanja novinara.

“Odlukom smo plaće pročelnika uskladili sa Zakonom o plaćama, jer on propisuje da se plaća pročelnika ne smije odrediti višom od plaće gradonačelnika. Takvih ljudi je 39. Ova odluka kreira uštede od sedam milijuna kuna godišnje. Na Skupštinu su došla i dva stečajna plana, TŽV Gredelj i RIZ Odašiljači. Grad Zagreb se glasanjem za stečajni plan namirio. TŽV Gredelj se namirio 1,06 milijuna kuna, a u RIZ se namirio za 1,2 milijuna kuna. Da smo glasali protiv, Grad bi ostao bez novca. No, bitno je naglasiti da će stečajni planovi osigurati nastavak poslovanja i očuvanje radnih mjesta. Svi zastupnici su glasali jednoglasno”, poručila je dogradonačelnica Danijela Dolenec.

“Svim islamskim vjernicima želio bih čestitati blagdan Kurban Bajrama”, započeo je Tomašević.

Mijenjaju se dvije odluke

“Sljedeća sjednica gradske skupštine će biti 26. kolovoza. Stavili smo dvije odluke na javno savjetovanje. Jedna je odluka o financiranju naknade roditelja odgojitelja. Ono što je dopuna jest da ćemo zaustaviti prijave novih korisnika, koji bi dobili tek status roditelja odgojitelja, dok ne evaliuramo sve demografske, socijalne i financijske pokazatelje. Prijedlog jest da ako skupština to usvoji, odluka stupa na snagu 5. rujna i tada bi se zaustavile prijave za status roditelja odgojitelja. Da stavimo bilo kad, netko će se žaliti i tako možemo ići unedogled. Zato smatram da je pravednije da ta odluka stupi na snagu odmah. Nitko ne bi trebao biti iznenađen.

Drugo je izmjene i dopune Odluka o davanju u zakup javnih površina. Želimo zabraniti podzakup i sve što se događalo na Adventu. Želimo zaustaviti podzakup kućica i štandova, kad govorimo o prodaji tijekom božićnih i uskrsnih praznika. Sada će sve biti putem javnog natječaja. Na natječaje se mogu prijaviti i zajednice ponuditelja, tako da se ne ide u podzakup. Ostat će direktna odluka o zakupu, ali neće biti podzakupa, prenosi Danas.hr

Komentari

Najnovije