Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

TODORIĆ TUŽI HRVATSKU: “ARBITRAŽA BI MOGLA KOŠTATI MILIJARDE EURA”

Ivica Todorić putem svog bloga obavijestio je javnost o arbitražnom postupku koji je pokrenut protiv Republike Hrvatske pred Međunarodnim centrom Svjetske banke za rješavanje investicijskih sporova.

Kako Adria Grupa drži 95,52 % udjela u Agrokoru d.d. Todorić navodi kako je zbog navedenih protupravnih radnji svojih najviših državnih dužnosnika, Republika Hrvatska suočena s odštetnim zahtjevom od više milijardi eura, a odnosi se na kako navodi potpuno lišavanje vrijednosti Agrokora temeljem lažnih navoda i bez ekonomskog opravdanja, navodeći kako je vrijednost Agrokora iznosila 7 milijardi eura.

”Kao odgovor na sve veći broj medijskih upita, Adria Group B.V. i Adria Holding B.V. (zajedno u nastavku “Adria Grupa”) ovim putem pružaju informacije o arbitražnom postupku koji je pokrenut protiv Republike Hrvatske pred Međunarodnim centrom Svjetske banke za rješavanje investicijskih sporova (u nastavku “ICSID”) u Washingtonu.

Adria Grupa posjeduje i drži 95,52% udjela u hrvatskoj tvrtki Agrokor d.d. (u nastavku “Agrokor”)

Nizom prikrivenih akcija koje je tzv. “Borg grupa” provela po naredbi, pod nadzorom i kontrolom najviših državnih dužnosnika, Agrokor je u potpunosti lišen svoje vrijednosti na temelju lažnih navoda, izmišljenih osnova i bez ikakvog ekonomskog opravdanja.

Komentari

Komentari