Divulje, 17.06.2020. - Predstavljanje početka rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva Republike Hrvatske, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split. Na slici Davor Božinović. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

TO SMO ČEKALI: Ovo su 3 mjere koje vjerojatno popuštaju od 1. ožujka, pogledajte što nas čeka

Podijeli

U sljedeći ponedjeljak gotovo sigurno se ide u popuštanje mjera zatvaranja te bi se trebale otvoriti terase, dijelovi sportskih aktivnosti i sajmovi na otvorenom

Popuštanje mjera 1. ožujka može spriječiti samo drastično pogoršanje situacije, tj. značajan skok broja novozaraženih koronavirusom, posebno u odnosu na broj testiranih. U tijeku su razgovori u Stožeru o detaljima mjera, a sve bi trebalo biti definirano u srijedu, doznaje Index. Popuštanje bi trebalo biti objavljeno na sjednici vlade u četvrtak.

Sljedećeg ponedjeljka zasigurno će se otvoriti terase kafića i restorana. Zatvoreni dijelovi terasa i restorana sigurno će ostati zatvoreni. Gosti vjerojatno neće smjeti ulaziti u unutrašnjost kafića i restorana, osim možda zbog korištenja toaleta. Na otvaranje terasa odlučili su se jer je riječ o otvorenom prostoru, što smatraju značajno manje rizičnim od zatvorenih prostora, prenosi Danas.hr

Otvaranje sporta

Sigurno je i da će od 1. ožujka biti popuštanja u segmentu sporta. Najizvjesnije je da će se otvoriti sport u zatvorenom za djecu, ali otvaranja bi trebalo biti i za ostali sport na otvorenom. Ipak, prema Indexovim informacijama, sport u zatvorenom se neće potpuno otvoriti.

Upitno je u kojoj će se mjeri otvoriti sportski klubovi. Riječ je o aktivnostima u zatvorenom prostoru, koji Stožer i dalje smatra velikim rizikom, i sve više prevladava mišljenje kako bi tu popuštanje trebalo biti oprezno.

Otvaranje sajmova

Izvjesno je i otvaranje sajmova na otvorenom, ali moguće bez ugostiteljskih sadržaja. Uvjeti otvaranja sajmova također će se definirati u utorak i srijedu. Stožer očekuje pojašnjenja od organizatora sajmova i ministarstva, nakon čega će se dogovoriti pod kojim bi se uvjetima otvorili sajmovi.

Moguće korekcije

Dopušteni broj ljudi na raznim okupljanjima ne bi se trebao značajnije mijenjati, moguće su tek manje korekcije. Moguće je da ograničenje okupljanja osoba iz više od dvaju kućanstava od zabrane postane preporuka.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Projekt desetljeća: Pruga kojom će hrvatski vlakovi napokon juriti
>>> Stiže lova na račune: Neki će dobiti i do 20.000 kn, provjerite jeste li među njima
>>> OPREZ: Dala kćer u autoškolu, uslijedio šok – Ovo bi se lako moglo dogoditi i vama!
>>> Internet je ugašen, ne rade trgovine, narod na ulicama, a hunta prijeti: ‘Bit će još žrtava!‘
>>> Prije temperature 37.8, kašlja i umora – osjetio je jako neobičan simptom korone…
Komentari

Najnovije