Subota, 30 svibnja, 2020

TKO JE NAJTRAŽENIJI ČOVJEK U BIH? Dokumenti otkrivaju što vjerski fanatik s poremećajem ličnosti smatra ‘najvećim grijehom’

Opasni ubojica Edin Gačić je još uvijek u bijegu

U Bosni i Hercegovini i dalje traje potraga za opasnim vjerskim fanatikom Edinom Gačićem koji je ubio policajca u Mahira Begića u Suhodolu.

U nastradalog policajca pucano je iz neposredne blizne, od čega je  zadobio povrede u predjelu glave i prsa, doznaje N1. Izvor blizak istragi kaže i kako je ubojica od policajca tada uzeo pištolj i municiju. Tužiteljstvo Kantona Sarajevo za ovo nedjelo sumnjiči višestrukog ubojicu Gačića koji je prošli tjedan u općini Konjic ubio Sauda Sultanića nakon čega je pobjegao.

Kako piše Klix, još 2017. institucije i agencije te države bile su informirane o njemu i njegovu poremećenom mentalnom stanju. U otpustnom pismu Gačića koje je objavio Klix, koji je pušten 26. srpnja 2017. godine iz zatvora, stoji da mu, kao mjera sigurnosti, izrečeno obavezno psihijatrijsko liječenje zbog počinjenog ubojstva.

Shizoidno paranodni poremećaj ličnosti

Istaknuto je da boluje od poremećaja ličnosti, shizoidnog paranoidnog tipa, te da je boravkom na odjelu Kazneno-popravnog zavoda došlo do evidentnog ispoljavanja abnormalnosti ličnosti sa svim elementima paranoidne slike, piše Klix.

“Vještak psihijatar je konstatirao da je riječ o fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju određenih ideja i s obzirom da je riječ o religioznom fanatiku smatra najvećim grijehom ne izvršenje svojih ideja bez obzira koliko devijantne bile. Prije počinjenja krivičnog djela neko vrijeme je živio u Bočinjama s mudžahedinama. Jedna od žrtava ubojstva je njegova majka. S odjeljenja forenzike pušten je na korištenje vikenda što je iskoristio da bi majku lišio života”, piše u dokumentu koji potpisuje direktor KPZ-a Bihać Edham Veladžić.

U međuvremenu, bosanskohercegovački mediji su aktualizirali snimku koju je Gačić objavio na YouTubeu u ožujku prošle godine. Na njemu se nalazi sa starijom ženom za koju kaže da je upravo zbog nje preživio nakon što je izašao iz zatvora. U videu između ostalog kaže i kako ga za dva mjeseca neće biti.

Komentari

Komentari