Četvrtak, prosinac 12, 2019

TKO JE MARIJA PEJČINOVIĆ BURIĆ? Bila je dadilja za jednu od najbogatijih obitelji svijeta, a karijera joj je umalo krenula u drugom smjeru

Pejčinović Burić otkrila je neke manje poznate i osobnije činjenice o sebi

Od jučer aktualna ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić prima čestitke jer je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe te na tu funkciju dolazi u listopadu. U intervjuu s Mislavom Bagom za Novu TV, Pejčinović Burić otkrila je neke manje poznate i osobnije činjenice o sebi. Ono što malo tko zna jest da je ministrica završila gimnaziju s tek 17 godina, ali i da je dva razreda srednje škole završila u jednoj godini. Osim toga, otkrila je da voli jezike – govori španjolski, francuski i engleski. Učila je i nešto njemačkog pa ga razumije i čita.

“Najljepša su sjećanja ona na otvoreni disko u Studentskom centru. U društvu su se slušali Bob Dylan, Pink Floyd, Prljavci, Parni Valjak, Azra, Film…”, rekla je Mislavu Bagi u neformalnom intervjuu. Pejčinović Burić rođena je u Mostaru, no živjela je u Ljubuškom. Tijekom gimnazije igrala je rukomet u rukomentom klubu “Izviđač”. Glasine govore da je bila jedna od najnadarenijih igračica u povijesti spomenutog kluba. Kada je došla u Zagreb nastavila je igrati i to za Trešnjevku i Lokomotivu sve dok nije ozlijedila rame.

Komentari

Komentari