Subota, 11 srpnja, 2020

TKO JE BIO ČOVJEK ZBOG KOJEG JE JUNAK VATRENIH ZAPLAKAO Bila je to tragedija koja je potresla naciju: Majicu s njegovim likom nosit ću cijelu karijeru

Apsolutni junak u pobjedi Vatrenih protiv Danske bio je fenomenalni DanijelSubašić koji je Eriksenu i društvu ‘skinuo’ čak tri jedanaesterca i tako odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva na noge domaćinu Rusiji. Kao i uvijek, Suba je i na ovoj utakmici ispod dresa nosio majicu u spomen na Hrvoja Ćustića, svog velikog prijatelja nesretno preminulog na terenu prije točno 10 godina.

– Hrvoje će zauvijek biti uz mene – poručio je vratar hrvatske vrste.

Dva dana nakon velike utakmice pojavio se na press konferenciji gdje je još jednom upitan koliko mu znači ta majica s likom njegovog velikog prijatelja?

– Pa, kada se to dogodilo…, izustio je Subašić i briznuo u plač. Nije mogao sakriti emocije.

Deset dugih godina, deset bolnih godina hrvatski nogomet je bez HrvojaĆustića. Bila je subota, 29. ožujka 2008. godine, igrala se prvoligaška utakmica Zadar – Cibalia na Stanovima. U jednom duelu, nesretni nogometaš Zadra pao je i glavom udario u betonski zid pokraj aut-crte.

Ostao je bez svijesti i odmah je prevezen u bolnicu, tri dana kasnije je i operiran, no pomoći, nažalost, nije bilo. Ćustić je preminuo 3. travnja, pet dana poslije nesreće. Na stadionu na Stanovima više nema tog prokletog zida, a na travnjak, na mjestu gdje je Hrvoje Ćustić pao, postavljena je spomen-ploča kao vječni podsjetnik na mladog nogometaša, pišu sportske novosti

Subašić će majicu s Hrvojevim likom nositi cijelu svoju karijeru

Vratar Vatrenih Danijel Subašić na svim svojim utakmicama u klubu i s reprezentacijom ispod dresa nosi majicu s likom pokojnog prijatelja HrvojaĆustića. Poruka na njoj, “Zauvijek – gdje si sada moj anđele”, sve dira u srce. Subašić time pokazuje da stalno misli na Hrvoja i da ga uvijek nosi u mislima. Prijateljstvo ove dvojice Zadrana počelo je još dok su zajedno igrali u klubu, do te nesretne 2008. godine kad se dogodila tragedija.

– Majicu s njegovim likom nosit ću cijelu svoju karijeru, Ćusta nikada neće biti zaboravljen!

To je rekao Subašić koji pokazuje kako pravo prijateljstvo nikada ne blijedi.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> ARKANOV SURADNIK ZAPRIJETIO VATRENIMA Izgubit ćete, ratovali ste protiv Rusa i Srba

>>> Danci žestoko ‘oprali’ Hrvatsku: ‘Ma slobodno me citirajte!’

>>> Predsjednica primila poziv Medvedeva, iz svečane lože bodrit će Modrića i ekipu

>>> Pletikosa ovom izjavom oduševio Rusiju: Srce će mi u subotu biti rastrgano, ali…

Komentari

Komentari