Subota, 30 svibnja, 2020

Tisuće građana danas na Trgu bana Jelačića izrazilo nezadovoljstvo politikom Milana Bandića

Desetak tisuća građana okupilo se danas na Trgu bana Jelačića na prosvjedu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom “Dosta je!“.

Prosvjed protiv “klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb”, organiziraju Udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad, zahtijevajući odlazak zagrebačkog gradonačelnika.
Organizatori ističu kako gradonačelnik Bandić za “svoje ortake” čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se “guše u smeću” čiji odvoz je trebao drastično poskupiti.

Na trećem prosvjedu protiv Bandića najavljeno je da će se organizirati prosvjedi sve dok on ne ode s dužnosti gradonačelnika.

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je novinarima u vez s tim prosvjedom rekao kako je to demokratsko pravo prosvjendika i poručio da dok neki “fućkaju, neki delaju”.

“Demokratsko je pravo prosvjednika da prosvjeduju a demokratsko pravo gradonačelnika da radi”, istaknuo je Bandić te dodao kako “uvijek neki prosvjeduju i fućkaju a neki delaju, i tako će biti i ubuduće”. (Hina)

Komentari

Komentari