Srijeda, 27 svibnja, 2020

Tisuće Filipinaca žele doći u Hrvatsku i spremni su raditi već za 3400 kuna

Istražili smo tržište i otkrili da Hrvatska ima velike potrebe za uvozom radne snage, mi možemo zadovoljiti tu potražnju rekla je Elsa U.Villa, čelna osoba Filipinskog udruženja izvoznika usluga koja okuplja oko 300 licenciranih agencija za izvoz radne snage u razgovoru za Jutarnji list od petka.

“Početkom ove godine kazali su nam da vam je potrebno oko 2000 radnika, a te potrebe su otada samo narasle. Mi možemo zadovoljiti tu potražnju za radnicima”, rekla je Villa kojoj je ovo drugi posjet Hrvatskoj, u kojoj je već boravila u listopadu prošle godine.

Radnici koje nudimo različitih su struka. Kako čujemo Hrvatska u ovom trenutku najviše traži radnike u turizmu i ugostiteljstvu…No nudimo i radnike u graditeljstvu kao i u poljoprivredi, dodala je ona.

Ako pitate za plaće, minimalna plaća za koju bi slabije obrazovani došli raditi je 450 eura mjesečno, čemu još valja dodati i smještaj i hranu. Kod onih obrazovanijih plaća ne bi smjela biti ispod 700 eura, izjavila je Villa za Jutarnji list.

U početku bi filipinski radnici uglavnom bili zaposlenici agencija, no s vremenom mogli bi i samostalno zasnivati radni odnos, pojasnila je.

Izdavanje papira potrebnih za rad u dosadašnjim je slučajevima išlo razmjerno brzo ali teškoća je sa izdavanjem viza jer Hrvatska nema veleposlanstvo na Filipinima, rekla je Villa u razgovoru za Jutarnji list od petka. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> THOMPSON PRELOMIO: Za proslavu ‘Oluje’ 2019. pjevat će u srcu Hrvatske
>>> Trump pojasnio zašto je deset minuta prije napada na Iran povukao avione
>>> ZBOG SLUČAJA S ROMIMA STIŽE NOVI ZAKON! Da vam nije palo na pamet nepozvani ući u tuđe dvorište
>>> KOMEDIJA U STUDIJU SRPSKE TELEVIZIJE: Voditelj provocirao hrvatsku legendu, on odbrusio: ‘Pijete mi krv na slamku…’
Komentari

Komentari